Öğrenciler ve öğretmenler pandemi nedeniyle ara verdikleri yüz yüze eğitime yeni dönemde başladılar.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği okullarda ise sıra ara tatile geldi. Cumartesi ve pazar günlerinin de birleşmesiyle ara tatil 9 güne çıktı.

Öğrenciler ve veliler bu ara tatili nasıl verimli hale getireceklerini düşünüyorlar.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Önem Karaduman, bu tatilde çocukların etkinlik yapmasına dikkat çekti. Öğrencilerin bilgisayarlarda daha fazla zaman geçirmesinden tedirgin olan ebeveynlere tavsiyede bulunan Karaduman, "Öncelikle ailelerin plan ve programlarını tatil zamanlarına göre uyarlaması gerekir. Çocuklarıyla ilgilenebilecekleri vakitler yaratarak, sohbet edebilecekleri ortak konular belirlemeliler. Farklı konularda birbirlerine meydan okuyabilirler. Meydan okuma adı altında kitap okumaya yönlendirilmeye ihtiyacı olan çocukların kitap okuma etkinlikleri de eğlenceli hale getirilerek bunlara entegre edilebilirler" açıklamasında bulundu.

Çocukların oyun oynamasının önemli olduğunu vurgulayan Karaduman, "Aynı zamanda çocuklar, dilediğince oyun oynayabilir tatillerde, bu oyunların ebeveyn kontrolünde olması yeterli. Yaş gruplarına uygun oyunlar seçilerek, tatillerini yer yer bilgisayar yer yer yüz yüze oyunlarla destekleyebilirler. Unutulmamalıdır ki oyun oynamak çocukların sosyal bilişsel zekalarına destek olmakta ve onların iletişimsel becerilerini desteklemekte." dedi.