Türkiye'nin dört bir yanında hizmete sunulan şehir hastanelerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi de Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Türk-Japon ortaklığıyla inşa edildi.

Türkiye'de COVID-19 salgınının başlamasından yaklaşık 40 gün sonra ilk etabı hizmete alınan hastanede, öncelikle COVID-19 hastaları tedavi edildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, salgınla mücadeledeki etkin rolü ile bir yıldır, Türkiye'nin önemli sağlık üslerinden biri olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

21 Mayıs 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin video konferans yöntemiyle katıldığı törenin ardından tam kapasiteyle faaliyete geçirilen hastane, İstanbul'un yanı sıra Türkiye ve yurt dışından da birçok hasta ağırlıyor.

1 yılda 50 bin ameliyat gerçekleşti

Yaşamı simgeleyen "çam" ve "sakura" ağaçlarından aldığı ismiyle açıldığı günden bu yana şifa dağıtmayı sürdüren hastanede, polikliniklerde yaklaşık 2,5 milyon, servislerde 100 bin ve yoğun bakım ünitesinde 12 bin hastaya hizmet verildi. Ayrıca hastanede 50 bin ameliyat ile yaklaşık 10 bin de doğum gerçekleştirildi.

Öte yandan, salgın sürecinde 700 yatağı COVID-19 hastalarına ayrılan hastanede, yüzlerce kişi servislerde ve yoğun bakımda tedavi gördü.

Pandemi sonrası günlük 35 bin, aylık 1 milyon ayaktan hastaya hizmet sunulması planlanıyor

789 bin 31 metrekare alan üzerine kurulan, 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı inşa edilen hastane, 10 bloktan ve 3 heliport alanından oluşuyor.