Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6’sı yerli 10 yeni film sinemaseverlerle buluşacak. Başrollerini Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür, Zerrin Tekindor, Nejat İşler’in paylaştığı ve yönetmenliğini Ferzan Özpetek’in yaptığı “İstanbul Kırmızısı” isimli film sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Dram türündeki filmin konusu özetle şöyle: “ Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır. Deniz hem tarihi aile köşkünden annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için İstanbul’dadır. Deniz doğup büyüdüğü şehirdeki çocukluk anıların anlattığı bir kitap yazmıştır. Orhan’ın İstanbul’daki işi, yayınlanmadan önce kitaba son dokunuşları yapmaktır. Uzun yazışmalardan sonra İstanbul’da buluşurlar. Ancak ertesi sabah Deniz ortadan kaybolur. Orhan’ın gelişi ve Deniz’in ortadan kayboluşu ilginç bir rastlantıya işarettir. Gizli bir soruşturma başlatılır. Herkes Deniz’in bir daha geri dönmeyeceğinden endişelidir. Bu sırada, Orhan, Deniz’in kitabında anlatılanların gerçeğin gösterişli bir kopyası olduğunu fark eder. Görünen odur ki Deniz’in gizemli yaşamı ortadan kayboluşuyla birlikte aydınlatılmanın eşiğindedir.”

REİS

‘”Reis” filmini yönetmen koltuğunda Hüdaverdi Yavuz oturuyor. Dram, biyografik türdeki film, Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Filmin başrollerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı Modabet Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan’ı ise Özlem Balcı oynuyor.

KUYU

Serdar Bardakçı’nın beyaz perdeye taşıdığı “Kuyu” isimli filmin başrollerinde ise, Murat Ercanlı, Oğuzhan Yücel, Dilara Duman yer almaktadır. Gerilim, Korku türündeki filmin konusu şöyle: “Mehmet Efendi, genç yaşta hayatını kaybeder ve ardında bir oğlan çocuğu ile genç ve güzel bir eş bırakır. Geride kalan eşi Melahat Hanım bundan sonra her şeyini oğlu Ömer’e adar. Bir yandan ev işleriyle uğraşırken, diğer taraftan köy sakinlerinin dikiş işlerini yaparak ailenin geçimini sağlamaya çalışır. Oğlu Ömer ise küçük yaşta babasını kaybetmenin vermiş olduğu acıyı yüklenir, bu acı onu kendi yaşıtlarından daha da olgun hale getirir. Bu sırada Sarıhacılar köyünde yaşanan gizemli olaylar okul sıralarında çok konuşulmaktadır. Birçok kişi bu olaylardan korkar fakat Ömer arkadaşlarına göre daha cesurdur ve bu gizemi herkesten çok merak eder. Ömer’in içindeki bu merak, Leyla öğretmenin kendilerinden hikâye istemesiyle güçlenir. İlk olarak Kuyulu köyünün delisi olarak bilinen Kambur Ali’nin gizemli hayatını öğrenmekle işe koyulur. Sadece bir hikâye olarak bu işe girişen küçük Ömer’i yaşından büyük korkular bekliyordur.”

ALT TARAFI DÜNYANIN SONU

Xaiver Dolan’ın yönetmenliğindeki “ALT TARAFI DÜNYANIN SONU” adlı filmin başrollerinde Marion Cotillard, Vincent Cassel, Lea Seydoux, Nathalie Baye ve Gaspard Ulliel yer almaktadır.

Dram türündeki film, ailesini uzun zamandır görmeyen bir yazar olan Louis'in ailesinin yanına gitmesini ve yaşadığı olayları anlatıyor.

BİZ SİZE DÖNERİZ

Yönetmen koltuğunda Doğa Can Anafarta'nın oturduğu yerli yapım Biz Size Döneriz'in başrollerini Hande Soral, Bestemsu Özdemir, Ceyda Kasabalı ve Fırat Albayram paylaşıyor. Komedi, Dram türündeki film üniversiteden yeni mezun olmuş altı gencin iş ararken hayata tutunma ve kendilerini bulma çabasını ele alıyor.  ‘Biz Size Döneriz’ filmi,  Akın, Lale, Defne, Yusuf, Nur ve Cahit adında üniversiteden yeni mezun olmuş altı yakın arkadaşın İstanbul’da iş bulma ve hayatlarındaki en ciddi başlangıçlar için ilk adımlarını atma hikayesini anlatıyor. Yeni mezun her gencin iş görüşmelerinde yaşadıklarını anlatan film, bu dönemde yaşanan aşkları, gençlik heyecanlarını, ihanetleri de işin içine katarak, gençlerin kendilerini bulma hikayesini beyazperdeye taşıyor.

ÇÜNKÜ ONU ÇOK SEVDİM

Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Erdoğan Koç'un üstlendiği romantik dram filmi ‘Çünkü Onu Çok Sevdim'in başrollerini Emre Kanat ve Aysu Alev Aygün üstleniyor. 

Romantik, Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle: “Kendini karakalem çizimlere adamış ve en büyük hayali İtalya’da resim eğitimi alıp kendini geliştirmek olan Emre, günün birinde hayatının aşkı ile tanışınca planları altüst oluyor. Arkadaş grubuyla gönüllü olarak katıldıkları bir motivasyon etkinliğinde Sema ile karşılaşan Emre bütün hayatını yeniden planlamaya başlıyor. Zira, Sema ile tanışması Emre'nin içinde gizli kalmış duyguları gün yüzüne çıkartır. Artık Sema'dan ayrı kalma düşüncesi bile acı vermektedir. Hayatını yeniden planlamaya başlayan genç adam bir yandan kendi yaşam sancılarıyla uğraşırken, bir yandan da onsuz olmayacağı genç kadın için mücadele ediyor.”

DEHŞET EVİ

Başrollerinde Ingrid García Jonsson, Bruno Sevilla, Oriol Tarrida Homedes’in yer aldığı “Dehşet Evi” isimli filmin yönetmen koltuğunda Rafa Martínez oturuyor. Korku, gerilim türündeki filmde, genç bir emlak komisyoncusu olan Alicia’nın ve sevgilisinin hayatta kalabilmeleri için ölümüne verdikleri mücadele anlatılmaktadır.

LOGAN

Yönetmen koltuğunda James Mangold’un oturduğu “Logan” isimli filmin başrollerini Hugh Jackman dışında Boyd Holbrook, Patrick Stewart ve Doris Morgado paylaşıyor.

Aksiyon, bilimkurgu, macera türündeki filmde, Meksika sınırında saklanan Wolverine’nin, genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan koruması anlatılmaktadır.

THE FOUNDER

Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor. Filmin konusu ise, İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald's), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesinden oluşuyor.

YAĞMURLARDA YIKANSAM

Dram türündeki “Yağmurlarda Yıkansam” isimli filmin yönetmenliğini Gülten Taranç yapıyor. Başrollerinde ise Murat Ergür, Engin Benli, Yeliz Tozan yer almaktadır. Ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan film, Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesini, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor.