Çilek + sirke

Çilek gibi hemen bozulmaya yatkın olan olan meyveler için yıkayacağınız kaba su ve biraz elma sirkesi koyun. Bu çözeltide meyveleri yıkayın. Birkaç dakika kabın içinde bekletikkten sonra süzün ve kağıtla kaplı bir kabın içine koyduktan sonra buzdolabına koyun. Solüsyon zayıf olduğu için sirke tadı almayacaksınız o yüzden rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kereviz, brokoli, marul + folyo

Kereviz, brokoli, marul gibi sebzeleri folyoyla sarın. 2 -3 hafta veya daha uzun süre taze kalacaktır.

Peynir + parşömen kağıdı

Peynirlerinizi parşömen kağıdına sarıp seramik veya cam bir kap içine koyarsanız peynirin daha uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz. Peyniri buzdolabının daha sıcak bir bölümünde saklayın.

Kayısı

Kayısılarınızı ya teker teker parşömen kağıda sarın ya da yumurta kartonlarına koyun. Kayısılar 10-15 ° C sıcaklıkta olgunlaşır. Olgun kayısılar kese kağıdı içinde saklanabilir.

Süzme peynir + şeker

Emaye veya cam kap içinde peynirinizi koyun ve üzerine 2-3 küp şeker yerleştirin. Süzme peyniri buzdolabı olmadan da koruyabilirsiniz. Steril bir kabın içine tuz koyun, üzerine peyniri koyun üzeini bir bezle örttükten sonra ağırlık koyun.

Üzüm

Buzdolabında üzüm için en iyi yer arka duvardır. Aldığınız üzümler mümkün olduğunca birbirleriyle az temas içinde olsun. Üzümleri ayrıca kuru, serin, karanlık ve havalandırılan bir odaya asarsanız uzun süre saklayabilirsiniz.

Zencefil + kaynamış su veya parşömen kağıdı

Uzun süre taze tutmak isterseniz, güneşte biraz kurutun, daha sonra parşömen kağıdına sarın ve güneş almayan serin bir yere koyun. Başka bir yol da kaynamış suya batırıp buzdolabına koymaktır.

Et

Taze eti buzdolabına koymadan sirkye batırıp bir bezle sarabilir etrafına ısırgan yaprakları koyarak tahta bir kutu içinde ağzı sıkıca kapatılmış bir şekilde 4-6 gün saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce eti suyla durulayın. Derin dondurucuda et en iyi folyoya sarılarak saklanır.

Taze Soğan

Soğanları uzun süre saklayabilmek için parçalara bölün ve plastik bir şişe içine koyun. Derin dondurucuya koymadan önce biraz kurutun. Eğer doğru yaparsanız, onları kışa kadar saklayabilirsiniz.

Domates

Olgunlaşmamış domatesleri saplarından ayırın, kağıt bir torbaya koyduktan sonra kırmızı renkte olana dek serin bir yerde tutun. Yanına bir meyve koyarsanız olgunlaşma süreci hızlanacaktır. Olgunlaşmış domatesler, tercihen domatesler birbirine değmeden sapları yukarı bakacak şekilde oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Balık

Burada en önemli koşul balık yakalandıktan sonra yapılan işlemdir. Balık henüz ölmeden torbaya koymamalısınız. Ortalama buzdolabı, taze balık depolamak için doğru sıcaklığı sağlayamaz, ancak bir buz dolu bir kaba koyarsanız raf ömrünü 2-3 gün uzatabilirsiniz.

Yeşillik

Taze yeşillikleri bir plastik torbaya geçirin ve kök kısımlarını kaseye yerleştirin. Böylece yeşilliklerinizi daha uzun süre saklayacaksınız.

Elma

Elmalarınızı serin bir yerde tutun ve hasar görmüş olanlarda 2 hafta içinde kurtulun. İyi olanları dikkatle kağıt veya parşömen kağıda sarın. Mümkün olduğunca patateslerden uzakta karanlık ve serin bir köşeye koyun.

Mantar

Aldığınız mantarları kirinden arındırıp, çabucak durulayın. Böceklerden korumak için tuzlu suda bekletebilirsiniz. Bekletmeden sonra kağıt havlu üzerine koyun ve harsalı olanları temizleyin. Mantarları biraz kurutun ve kağıt bir torba içinde saklayın.

Karpuz

Karpuzlar en iyi 2 ° C sıcaklıkta saklanır. Bir bez içinde ya da bir saman içinde saklayabilirsiniz.

Tereyağı

Bu eski yöntem tereyağın 1-3 yıl saklanmasına olanak tanıyor. .. Kaybolmaya yüz tutan ancak Anadolu'da birçok insanın hala yaptığı bu yöntemse şöyle: Sterilize edilmiş kavanozların içine tereyağını koyduktan sonra bir fırın tepsisine koyun. 110 ° C fırında 15-20 dk ısıtın. Daha sonra kavanozlara biraz daha yağ ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve fırında 45 dakika daha bekletin. Soğumasını bekleyin ve rafta bekletin. İşte tereyağınız hazır!

Kaynak:Mynet