"Büyük Menderes Nehri Zehir Saçar Hale Geldi"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Menderes Nehri'nin bereket değil, zehir saçar hale geldiğini, bu zehrin sofralara gelen tarım ürünleriyle sağlığı tehdit ettiğini söyledi. Uysal, "Uzman ekiplerimiz hazır. Gönlünüzü ferah tutun. Bu vatanın evlatları var. Bu karamsar tabloyu hızla düzelteceğiz" dedi.

"Büyük Menderes Nehri Zehir Saçar Hale Geldi"

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Menderes Havzası’nın ana sulama kaynağı olan 548 kilometre uzunluğu ile Batı Anadolu’nun en büyük nehri Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çekti, uyarılarda bulundu. Doğup büyüdüğü Ege topraklarındaki Büyük Menderes Nehri kenarından kamuoyuna seslenen Uysal, "Bu nehir Demokrat Partimizin kurucusu halkımızın deyişiyle efsanevi süvarisi şehit Başbakanımız Adnan Menderes ile adaştır. Taktir edersiniz ki bu isimle bağımız gönüldendir. Gönlümüzün derinliklerindendir. Bir süredir sizlerle toprağımızı, havamızı konuşuyoruz. Bugün tarımın ve yaşamın can damarı olan suyumuzu, nehirlerimizi konuşmak için buradayım. Büyük Menderes Nehri 25 bin kilometrekarelik dev Menderes Havzasındaki tarım faaliyetlerinin hayat pınarıdır. Yani buranın suyu tarım ürünleriyle birlikte ülkemizin her yerine ulaşır. Ayrıca bölgedeki canlı yaşamının da olmazsa olmazıdır" dedi.

'BÜYÜK MENDERES NEHRİ MAHVEDİLİYOR'

Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çeken Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin görün ki buraya kıymet verilmediği gibi bilakis düşmanca davranılıyor. Tıpkı vatanımızın dört bir yanındaki su kaynaklarımız gibi. Bu yüzden havza suları gitgide azalıyor. Bu yüzden Büyük Menderes Nehri, Türkiye'nin en fazla kirletilen nehirleri arasında kalıyor. Burası zehirli kimyasallar için adeta bir çöp dökme alanı haline gelmiş.  Kontrolsüz şekilde dökülen fabrika atıkları, kimyasallar, kentsel atıklar ve tarımsal atıklarla Büyük Menderes Nehri mahvediliyor. Nehirlerle birlikte tüm civar göllerdeki canlı yaşamının üzerine kabus gibi çöküyor bu zehir. Önlem alınmazsa nehirlerin aktığı deniz kıyıları da yakında çöplüğe dönecek. Cennet kıyılarımız hastalık yayan bölgeler haline gelecek"

'GÖNLÜNÜZÜ FERAH TUTUN, KARAMSAR TABLOYU HIZLA DÜZELTECEĞİZ'

Vatan demenin göl, nehir, deniz, hava, su ve toprak demek olduğunu vurgulayan Uysal, "Nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz. Çünkü bize başka vatan, başka Türkiye yok. Artık gidici olan bu iktidardan çözüm beklemeyeceğiz. Bizzat sorumluluk alacağız. Bizler ülkesinin kıymetini bilen vatanseverleriz. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde göreve gelir gelmez suyumuzu korumayı bir vatan savunması bileceğiz. Bu bilinçle çalışacağız. Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Uzman ekiplerimiz hazır. Gönlünüzü ferah tutun. Bu vatanın evlatları var. Bu karamsar tabloyu hızla düzelteceğiz. Risk haritaları oluşturarak nehir ve göllerimizi için acil eylem planlarını uygulamaya koyacağız. Nehir, göl ve deniz gibi su kaynaklarımızı teknolojik sistemlerle sürekli takip edeceğiz. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirleticileri engelleyeceğiz. Su kaynaklarımızın kalite verilerini şeffaf bir şekilde halkımıza duyuracağız. Önce 14 Mayıs'ta tüm milletimizle birleşe birleşe kazanacağız. Sonra inşallah güzel vatanımızın her karışını birlikte ihya edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2023, 18:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137