Cemre düşmesi nedir?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkbahar başlangıcında üç ayrı zamanda düşen cemre vatandaşları meraklandırıyor. Bu yıl ilk cemre 19-20 Şubat 2021 tarihlerinde havaya düştü. İkinci cemre ve üçüncü cemrenin ne zaman ve nereye düşeceği ise araştırılmaya başladı. Peki cemre düşmesi nedir, ne demek? Cemre ne zaman düşer? İşte 2021 cemre tarihleri...

Cemre düşmesi nedir?

Güneşli havaların günden güne artmasıyla birlikte vatandaşlarda cemre tarihleri arayışı başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda üç ayrı tarihlerde farklı yerlere düşen cemre düşmesinin ilki gerçekleşti.

İkinci ve üçüncü cemre düşmesi hakkında da meraklı arayış başladı.

Vatandaşlar cemre ne zaman düşer arayışına geçti.

İşte cemre 2021 tarihleri haberimizde...

CEMRE DÜŞTÜ MÜ?

İLK CEMRE DÜŞTÜ

Yılın ilk cemresi 19-20 Şubat 2021 tarihlerinde havaya düştü.

İKİNCİ CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

2. Cemre 26-27 Şubat 2021 tarihlerinde suya düşüyor.

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

3. Cemre ise 5-6 Mart 2021 tarihlerinde toprağa düşecek.

CEMRE NEDİR, CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK?

Cemre anlamı sözlüklerde kor yani ateş olarak geçmektedir. Arapça kökenli bir kelimedir. Halk arasında havaların ısınmaya başlaması olarak bilinir. Böylece halk arasında Hıdırellez kutlanmaya başlar. Cemre sıcaklıkların yükselişi olarak bilinir.

Kış mevsiminin bittiğini, baharın geldiğini belirtir. Çok eskiye dayanan cemre 7 gün aralıklar ile gerçekleşir. İlk olarak havaya, daha sonra suya ve toprağa düşer. Cemrenin her düşüşünde havalar ısınmaya başlar ve insanlar bu ısınan havayı hisseder.

Her cemrenin düşüşü ile havalar ısınmaya başlar. Cemreler arasındaki sıcaklıklarda düşüş görülür. Bu da cemrenin havanın aşağıdan değil, yukarıya doğru ısındığını gösterir. Cemre kelime karşılığı kor halinde yanan ateş anlamına gelmektedir. İslam dinindeki anlamı ise Müslümanların hac esnasında Mina vadisinde attıkları taşların yığını demektir.

Türk Edebiyatında divan şairleri cemre geldiği zaman önemli kişilere yazdıkları övgü şiirleri de Cemreviye olarak bilinir. Cemre meteorolojik bir olaydır. Takvimlerde bahardan önce 7 gün ara ile havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre sıcaklık yükselmesi olarak tanımlanır.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2021, 13:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137