Güneş ışınları, yaşla birlikte oluşan değişiklikler, kronik böbrek ve karaciğer hastalıkları, akne sonrası etkiler, gebelik, cilthastalıkları (egzama, dermatit), vitamin dengesizliği gibi pek çok faktörle pigment lekeleri oluşmasına neden oluyor. Görünümleri ise kadınları bir hayli rahatsız ediyor. Ancak üzülmeyin çünkü bu lekelerden kurtulmanın çözümleri var. İşte mutfağınızdaki gıdalarla yapabileceğiniz harka güzellik tarifleri.

Not: Tarifleri yüzünüze uygulamadan önce kolunuzun iç kısmında deneyerek cildin tepkisini izleyin.

EVDE LEKE TEDAVİSİ

Evde tedaviye başlamadan önce, cildinizi her türlü yağla karıştırılmış yumuşak tuz veya şekerle fırçalayarak temizleyin. Özellikle lekelerin olduğu bölgelere uygulayın ve ılık suyla yıkayın. Bu işlemden sonra cildinizi arındıracak ve aydınlatacak tarifleri uygulayabilirsiniz.

LİMON

Limon suyu cildinizi aydınlatmak, temizlemek ve dezenfekte etmek için en iyi bileşendir. Limon suyunu ekşi krema veya bal ile karıştırın ve doğrudan cildinize uygulayın. 10 dakika sonra, karışımı suyla yıkayın. Bu tarifi uygularken narenciyeye karşı alerji veya hassasiyetinizin olmadığından emin olun.

SODA

Soda, cildinizi yıkamak için bir başka harika bileşen. Sodayı limon suyu ile karıştırıp doğrudan iki günde bir cildinize uygulayın. Kuru veya hassas cildiniz varsa, günde bir ila iki defa kullanabilirsiniz.

SOĞAN

Soğan hem kükürt hem de cildi yeniden canlandırmaya yardımcı olan C vitamini içerir, pigment lekelerini yok eder, Kırışıklık görünümünü azaltır, akne ve diğer cilt kusurlarıyla mücadele eder. Kırmızı soğanın suyunu yüzünüzün sorunlu bölgelerine uygulayın ve 10 dakika sonra soğuk su ile yıkayın.

SARIMSAK

Sarımsak ciltteki lekelerin hafiflemesine yardımcı olabilecek çok miktarda uçucu yağ içerir. Bir diş sarımsağı ikiye bölün be günde birkaç kez yüzünüze sürtün.

SİRKE

Elma sirkesi cilt tonunu daha düzgün ve pürüzsüz hale getirir. Elma sirkesini doğrudan lekeli bölgeye uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın.

YOĞURT

Yoğurt, cildin yenilenmesine, dezenfekte edilmesine ve pigment lekelerinin giderilmesine yardımcı olan laktik asit içerir. Sorunlu noktalara yoğurdu sürün ve 20 dakika sonra ılık suyla yıkayın.

ASPİRİN

10 aspirin hapını yarım çay bardağı suyla karıştırın . Karışımı haftanın üç günü yüze uygulayın. Bu tedaviyi uygularken 7 günde bir üç günlük bir ara verin.

Kaynak: en son haber