Santa Farma KİPLAS tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulama Yarışması’na “Güvenli Araç Kullanımı” projesi ile katıldı. Yarışmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, akademisyenler ve alanında öncü firmaların yetkilileri jüri üyeliği yaptı. Birbirinden değerli projeleri özenle inceleyen jüri üyeleri Santa Farma’yı “Güvenli Araç Kullanımı” projesi ile ikincilik ödülüne layık gördü.

Hayatın her alanına fayda sağlayacak farklı projeleri hayata geçiren Santa Farma, Güvenli Araç Kullanımı projesi ile güvenli araç kullanım kültürünün benimsenmesine ve uygulanmasına öncü oluyor. Bu sayede trafik kazası ve cezalarında ölçülebilir seviyelerde azalmalar sağlıyor. Proje sayesinde akaryakıt tüketiminde düşüş sağlanırken daha temiz bir dünya için atmosfere karışan karbon emisyonunun azalmasına da katkıda bulunuyor.

Santa Farma, 2017 yılından beri kendi şirket araçlarında uyguladığı Araç Güvenlik Sistemi sayesinde toplam trafik kazalarında %41,4, sürücü kusuru bulunan trafik kazalarında %48,5, trafik kazalarına karışan sürücü sayısında %35,9, trafik cezalarında %8,3, hız cezalarında %24,4, cep telefonu kullanımı ile ilgili cezalarda %20,5, akaryakıt tüketiminde %8 azalma sağladı.

Santa Farma hakkında

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.