Düzenlenen şenliğe; Turizm, Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, Turizm Uzmanı Hasan Doğan, Arkeolog Mustafa Boyan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Turizm Uzmanı Hasan Doğan yaptığı açıklamada, “Biz İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak her yıl Türkiye genelin de 15 -22 Nisan tarihleri arasında turizm haftası etkinlikleri çerçevesin de çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 29 Nisan Palu tren gezisi ile başladık, 14 Mayıs Hazar Baba dağ doğa yürüyüşü ile devam ettik. Şuan da Harput gezisi ve uçurtma şenliği ile devam ediyoruz ‘’ dedi.

Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ ise ‘’ Turizm haftası çerçevesinde yaptığımız etkinlikler hem de müzeler haftası münasebetiyle farklı okullarımızda ki çocuklarımızı Harput’a taşıdık. Farklı kültürel varlıklarımızı çocuklarımıza tanıtıyoruz, aynı zaman kale içerisinde yapılan kazılar hakkında çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Temel amacımız çocuklarımızın kendi tarihini, kendi kültürel değerlerini bilmesi ve bilinçlenmesi her çocuk kendi tarihini bilmeli ve kendi tarihi değerlerini yerinde görmeli. Bu ziyaret bizim için çok önem arz ediyor. Çocuklarımızı eğlendirmeyi de amaçlıyoruz, biraz sonra buzluk mağarası tarafın da uçurtma şenliğini de yapacağız. Sizlerde aramız da olduğunuz için teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Arkeolog Mustafa Boyan öğrencilere kazı çalışmaları hakkın da bilgiler vererek  ‘’Kazı yapılan alan rast gele seçilmiyor belirli ölçüler çerçevesinde yapılıyor. Çöp ve atıklar temizleniyor ve bundan sonra iş arkadaşçalarımız ile çok dikkatli çalışarak oluyor. Biz burada biz yaklaşık 12 yıldır bazı aksaklıklara uğradı ama şuan devam ediyor‘’ dedi.