Kuran-ı Kerim'de adı geçen besinlerin sağlık açısından faydaları ispatlanmış ve birçok hastalığın tedavisinde dahil edilmiştir. İşte ayetlerde geçen sağlıklı besinler…

Hurma: Kana rengini hemoglobin oluşumunda etkili olan hurma, etkili bir mineral deposudur. Günde 15 adet hurma tüketmek, günlük demir ihtiyacını karşılamaya yeter. Tok tutucu özelliği ile zayıflamaya yardım eder.

Bal: Glikoz ve fruktoz gibi doğal şekerler yönünden zengindir. Zengin içeriğe sahip olan balda magnezyum, sodyum, iyot, kalsiyum, kükürt, fosfor, demir ve bakır gibi mineraller bulunur. Bunun yanı sıra, B6, B5, B4, B3, B2, B1, ve C vitaminleri de içerir. Kolay şekilde sindirilen bal, böbrek ve bağırsakların çalışmasına yardım eder. Mikropların oluşmasını engeller, kılcal damar oluşumunu artırır. Anti-aging etkisi vardır.

Zeytin: Kalp damar sağlığı için koruyucu etkisi olan zeytin, zeytinyağı şeklinde tüketilerek de sağlığımıza fayda sağlıyor. Damar sertliği, kötü kolesterol, mide kanseri gibi sorunlara da çözüm olur. Zeytin, oleik asit ve adek vitamini içerir.

İncir: Manganez, lif, kalsiyum, ve potasyum yönünden zengin olan incir, A, K ve B1 vitaminleri yönünden zengindir. İncirin, düşük tansiyonu dengelemede ve kemik sağlığını korumada önemli etkileri vardır. Bunun yanında kanseri önleme ve diyabet kontrolü gibi önemli faydalar sağlar.

Üzüm: Üzümde tiamin, folat, riboflavin, kalsiyum, potasyum, fosfor ve sodyum gibi önemli mineraller bulunur. Yüksek miktarda protein içeren üzümün kanseri önleme, akneleri giderme, sindirimi destekleme, kalp krizi riskini azaltma, görme yeteneğini arttırma ve hafızayı kuvvetlendirme gibi etkileri vardır.