Mutfağınızdaki yağlı yüzeyler, kör noktalar ve zorlu kirler temizlik işlemini zorlaştırıyor Ancak mutfak temizliğinin püf noktalarına dikkat ederek bu işlemleri kolay ve hijyenik şekilde tamamlayabilirsiniz.

MUTFAK SÜNGERLERİNDE STERİLİZASYON

Mutfakta en sık kullandığınız materyal süngerlerdir. Süngerleri hijyenik hale getirerek mutfak temizliğine başlayabilirsiniz. Sünger hijyenik hale getirmek için öncelikle süngeri yıkayın ve durulayın. Süngeri mikrodalgaya koyun ve 1-2 dakika cihazı çalıştırın. Süngeri mikro dalgadan çıkardığınızda onu steril olmuş halde bulacaksınız.

TIKALI LAVABOLAR

Hijyenik bir mutfak için lavabo giderlerinizin açık olmasını sağlamak birçok sağlıksız durumu baştan engellemeyi sağlar. Bunun için yaklaşık 2 bardak sıcak suyu lavaboya dökün. Ardından yarım bardak karbonatı lavaboya dökün. 5-10 dakika bekleyin. Bu süre boyunca kabarcıklar çıkacaktır. Daha sonra bolca kaynamış suyu lavabodan dökün. Bu kadar basit.

KİRLİ TEPSİLER

Mutfakta işinizi en çok zorlaştıran engellerden biri de kirli tepsilerdir. Bu sorundan kolayca kurtulmak için önce kaynamış suyu tepsiye dökün. Bu basit yöntemle birçok zorlu leke yumuşayacaktır Eğer bu durumda da lekeler çıkmıyorsa sıcak su dolu tepsiyi bir gece boyunca bekletin.

SU LEKELERİNE PRATİK ÇÖZÜM

Bardaklarda ve cam eşyalarınızda kalan su lekelerinden sirke ile kolayca kurtulabilirsiniz. Su lekesi olan eşyalarınızı sirkeli suda bekletin kurulayın. Bu kadar basit.

KESME TAHTALARI

Kesme tahtalarında hijyeni sağlamak için tahta üzerine tuz serpin ve limonu üzerine bastırarak ovun. 5 dakika bekleyip temiz bir bezle tahtayı ovun. Daha sonra da kesme tahtanızı durulayın. Artık tahtanız daha hijyenik.

SOLAN BARDAKLAR

Çay vekahvelerden dolayı renkleri dönen bardakları parlak hale getirmek için önce sıcak suyla ıslatın ve sonra içine karbonat serpin. Karbonatlı bardağa biraz sıcak su serpin ve 10-15 dakika bekleyin. Yeter kadar bekleyip süngerle bardağı ovun. İşlem tamam.

KİRLİ OCAKLAR

Mutfak temizliğinde gözünüzü en çok korkutan yerlerden biri de mutfak ocaklarıdır. Mutfağınız çok yağlıysa ocağa biraz un serpin. Üzerine karbonat serpin. Birkaç dakika bekleyin ve süngerle ocağı silin. Ocağınız artık pırıl pırıl.