Konforlu ve lüks bir düğün yapmak isteyenlerin uğradığı ilk durak oteller oluyor. Beş yıldızlı otellerden premium otellere kadar birçok seçenek bulunuyor. Deniz kenarında yer alan otellerde, kilise düzeninde nikah seremonisi alanları oluşturulabiliyor. Otellerin birbirinden güzel büyüleyici dekorasyon alternatifleri var. Kendi konseptini oluşturabileceğin gibi sunulan opsiyonlar arasından içine sineni de tercih edebiliyorsun.

Otellerin kendine has zarif atmosferleri oluyor. Düğününe ev sahipliği yapacak davet alanlarında vintage, bohem, rustik ve klasik konseptlerden dilediğini görebiliyorsun. LED aydınlatmalar, otellerin romantik havasının olmazsa olmazı durumunda olduğundan; ister sarkıtılarak istersen de davet alanını çevreleyecek şekilde kullanılabiliyor. Otellerde uzun ve yuvarlak masa seçenekleri yer alıyor. Konseptine ve misafir sayına uygun olanını seçebiliyorsun.

Runnerlar, suplalar, şamdanlar ve şık vazolar masalara yerleştirilerek elegant bir görünüm yakalanıyor. Çiçek aranjmanları ve mum dokunuşları da bu görünümü destekliyor. Masa ve sandalye giydirmeleri, karar verdiğin renk ve kumaşlarla yapılıyor. Gelin yolunu tamamlayan büyük mumlar oldukça romantik bir hava yaratıyor. Dilersen kırmızı halıda yürüme şansın çoğu otelde var.

Otellerin Yemekli Düğün Menüleri

Profesyonel aşçıların tarifleriyle hazırlanan düğün menüleri, ziyafet vermeni kolaylaştıracak. Otellerin birden fazla menü seçeneği bulunuyor. Bu menüler damak zevklerine göre belirlenebiliyor. Çoğu otelde fiks menüler hazırlanırken, bazılarında açık büfe imkanı sunulabiliyor. Genellikle kalabalık yemekli düğünler için standart menüler daha mantıklı oluyor. Otellerde; vegan, vejetaryen, kosher, diyabet ve çocuklara özel menüler hazırlanabiliyor.

Duvardaki Tükenmez Kalem Lekesini Yok Ediyor Duvardaki Tükenmez Kalem Lekesini Yok Ediyor

Otellerin sunduğu beyaz ve kırmızı et menülerinin yanı sıra deniz mahsullerinin ana yemek olduğu menüleri de tercih edebiliyorsun. Kırmızı et olarak dana rosto, çoban kavurma ve ızgara alternatifleri bulunuyor. Beyaz et menülerinde ise ızgara tavuk ve soslu yemekler seni bekliyor. Bütün balık ve mezgit tava ise deniz mahsullü menüleri düğününde görmek isteyenler için hazırlanabiliyor.

Humus, enginar, cevizli kabak, kıtır ekmek ve haydari ana yemeklere eşlik eden mezeler oluyor. Kıtır ekmekler ve soslarla harika bir uyum yakalayan mezelerin tadı damağında kalabilir! Düğün yapılan otellerde sunulan çoban veya söğüş salata seçenekleri ferahlatan bir etkiye sahip durumda. Balık menüleri hazırlanan otellerde Yunan salata sıklıkla tercih ediliyor.

Sırada tadı damağında kalacak, tatlı bir kapanış yapmanı sağlayan lezzetler var! İster şerbetli istersen sütlü tatlıları seçebilirsin. Otellerde baklava gibi şerbetli tatlıların yanı sıra özellikle yaz aylarında tercih edilen dondurmalı pastalar yapılabiliyor. Düğün pastası hazırlayan otellerde kullanılacak aromaları seçebiliyorsun. Meyveli, beyaz veya sütlü çikolatalı ve krokanlı düğün pastaları hazırlanabiliyor.

Otellerin Kokteyl Düğün Menüleri

Kokteylli otel davetlerinde birbirinden lezzetli atıştırmalıklar ve içecekler servis ediliyor. Otellerin kokteyl menülerine uygunluk durumuna göre eklemeler yapabiliyorsun. Menülerde çoğunlukla sınırsız şekilde servis edilen meşrubatlar bulunuyor. Asitli içecekler ve limonata ikramının yapıldığı otellerde alkollü içecek servisi de gerçekleşebiliyor. Şarap ve bira başta olmak üzere rakı ve votka seçenekleri sunuluyor.

Bazı otellerde menülerin servisinden önce karşılama kokteyli yapılabiliyor. Bu organizasyonda cips ve çerez atıştırılabiliyor. İçecekler de senin tercihine göre şekilleniyor. Düğün başladığında misafirlerinin keyfine keyif katacak börek, kanepe, yaprak sarması ve kurabiye çeşitleri masalardaki yerini alıyor. Otellerde meyve tabağı ikramı yapılabiliyor. Mevsim meyvelerinin bulunduğu ikram tabakları tam bir vitamin deposu!

Çiğ köfte, acılı ezme, patates ve Rus salatası genellikle meze seçeneklerinde ilk sıralarda yer alıyor. Oteller, bulundukları şehirlerin yöresel lezzetlerini düğününde tatmanı sağlıyor. Özellikle vegan ve vejetaryen konukların için doyurucu bir lezzet olan falafel, son zamanlarda kokteyl menülerinde yerini almaya başladı. Sıcak sıcak servis edilen ikramlar arasında patatesli veya peynirli börekler yer alıyor.

Tatlılara karar verme zamanı gelip çattığında birçok farklı alternatif sunuluyor. Cupcake ve sufle, kokteyl menülerinde alışılmışın dışına çıkmanı sağlayabiliyor. Bazı otellerde menülere kruvasan eklemesi yapabiliyorsun. Tatlı olarak kurabiye servisi yapılmasını istediğinde genellikle un kurabiyesi tercih ediliyor. Otellerin usta şefleri tarafından hazırlanacak tahinli çörek ya da ay çöreği de diğer opsiyonlarını oluşturuyor.

Otellerden Alabileceğin Düğün Hizmetleri

  • Kendini rüyada gibi hissedeceğin özel gününü planlayacağın oteller, unutulmaz bir düğün yapabilmeni kolaylaştıran çeşitli imkanlara sahip. Bu hizmetler düğün paketi kapsamında sunularak eksiksiz bir organizasyonun önünü açıyor.
  • Sunulan düğün paketlerini dilersen özelleştirme imkanın var. Otellerdeki davet hizmetleri, seçimini büyük ölçüde etkileyecektir.
  • Profesyonel ve tecrübeli düğün planlayıcıları, her detayı düşünerek istediğin şekilde düğün yapmanı sağlıyor. Otellerin organizasyon sorumluları dışarıdan gelecek etkinlik şirketleriyle iş birliğine olumlu yaklaşıyor.
  • Bol bol dans edip eğlendikten sonra düğün yorgunluğunu atabilmen için çoğu otelde özel balayı süitinde konaklayabiliyorsun. Hayatını sevdiğin insanla birleştirdiğin günün ertesi sabahında romantik bir kahvaltıyla güne başlayabiliyorsun.
  • Birçok otelde masaj ve spa imkanlarından yararlanabiliyorsun.
  • Evliliğinin birinci yıl dönümünü düğün yaptığın otelde romantik bir şekilde kutlaman için de özel odalar ayarlanıyor.
  • Hem kokteyl hem de yemek menüleri otellerde hazırlandığı için catering firmasına ihtiyaç duymuyorsun.
  • Özel dokunuşlarla son halini alan ikram tabaklarının servisi otellerdeki personeller tarafından gerçekleşiyor.
  • Tadı damağında kalacak ikramlar, senin kararların doğrultusunda hazırlanıyor. Menüleri tadarak değişikliğe gitme özgürlüğünü çoğu otelde bulabiliyorsun.
  • Şık bir düğüne imza atabileceğin otellerde dinlemeye doyamayacağın müzisyenlerin performansı eşliğinde eğlenebilmek mümkün. Sunulan seçenekler arasında genellikle DJ, orkestra ve canlı müzik yer alıyor. Otellerdeki müzik hizmetinin sonlanma saati farklılaşıyor.
  • Işık, ses ve sahne düzenlemelerini hemen hemen her otel gerçekleştiriyor. Pist kurulumları LED aydınlatmalarla desteklenebiliyor.
  • Otellerin büyük çoğunluğunda düğününde yakaladığın ritmi devam ettirebilmeni sağlayan after party organizasyonu yapabiliyorsun. Otellerde bu parti için genellikle ayrı bir alan bulunuyor.
  • İsteklerine göre süslenen davet alanlarında geçireceğin keyifli anların kaydı profesyonel çekim ekiplerince yapılıyor. Fotoğraf ve video kayıtlarını orijinal haliyle teslim alma şansın oluyor. Dilersen kendi fotoğrafçını getirebileceğin oteller de var.
  • Özel araç sahiplerinin en sevdiği imkanlardan biri olan otopark hizmeti, düğün yapılabilen otellerin çoğunda mevcut. Üstelik bu imkanı vale hizmetiyle taçlandıran oteller de her geçen gün artıyor.

Kaynak: https://dugunfirsati.com/oteller/