Tatlı Krizini Önleyen Gıdalar

Özellikle öğleden sonra saat 4 civarı gelen tatlı krizleriyle baş etmek çok zor ama imkânsız değil.

Tatlı Krizini Önleyen Gıdalar

Üzgün olduğumuzda da mutluyken de sofralarımızdan eksik etmediğimiz tatlılar, malumunuz pek de masum değiller. Üstelik yedikçe yiyesiniz gelir, bağımlılık yaparlar. Özellikle öğleden sonra saat 4 civarı gelen tatlı krizleriyle baş etmek çok zor ama imkânsız değil. İşte canınız tatlı çektiği anda sizi durduracak gıdalar.

Protein

Protein tüketiminizi arttırmak tatlı ihtiyacı ile baş etmenin en iyi yollarından biridir. Proteini yüksek bir öğün yediğinizde şeker emilimi yavaşlar ve insülin seviyesindeki hızlı iniş-çıkışlar azalır. Bu da tatlı krizini önler.

Sağlıklı yağlar

Tatlı yemeyi bırakabilmenin en güzel tarafı bu sağlıklı yağlar. Fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kabuklu yemişler, zeytin, avokado, zeytinyağı, gerçek tereyağı, günde en fazla 20 g olmak kaydıyla Hindistan cevizi yağı, yağlı deniz balıkları, hem lezzetli hem de sağlıklı.

Lifli gıdalar

Lif oranı yüksek besinler sindirimi yavaşlatır ve kan şekerini düzenler. Proteinle tüketildiğinde uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Probiyotikler

Kefir, yoğurt, turşu gibi besinler bağırsaklardaki kötü bakterilerle savaşmak için çok önemlidir. Yeterince probiyotik gıda almazsanız, kötü bakterilerin iyi bakterilere oranı artar ve dayanılmaz bir tatlı yeme ihtiyacı oluştururlar.

Baharatlar

Tatlı ihtiyacı ile başa çıkmanıza yardımcı olacak baharatların başında zencefil, zerdeçal ve tarçın geliyor.

Su

Ve tabiî ki olmazsa olmaz su. Su tüketimi tatlı yeme isteğini azaltacaktır.

Kaynak:En Son Haber
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 20:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137