Mürekkep lekesi olan halılar, gömlekler ve örtüler sizin için umutsuz vaka olabilir. Ama pratik yöntemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

KOLTUKLARDAKİ TÜKENMEZ KALEM LEKELERİ

Koltuklardaki tükenmez kalem lekelerini deterjanlı su ve bez yardımıyla çıkarabilirsiniz. Temizlik işlemini yaparken dıştan içe doğru hareketlerle temizlemelisiniz. Böyle yaparak lekenin dağılması engellemiş olacaksınız. Silmeişleminden sonra temizlik suyu ile aynı ısıda durulama suyu ile koltuğunuzu durulayın.

AHŞAPTAKİ TÜKENMEZ KALEM LEKELERİ

Ahşap yüzeylerden tükenmez kalem lekesini çıkarmak için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bazı tükenmez kalem lekeleri daha inatçı olabilir. Bu durumda asetondan yardım alabilirsiniz. Asetonun da çözüm olmadığı lekelerde ise ise tiner kullanabilirsiniz.

CİLTTEKİ TÜKENMEZ KALEM LEKELERİ

Yaramaz çocukların ciltlerinden tükenmez kalem lekesi eksik olmaz. Bu durumlarda limon kolonyası ile tükenmez kalem lekelerini temizleyebilirsiniz.

DİKKAT

Tükenmez kalem lekesi olan bölgeyi kurumadan ıslak havluyla emdirin. Böylece leke derine nüfuz etmeden büyük oranda yüzeyden çıkarılır. Tükenmez kalem lekesi olan kumaşı sıcak suyla temas ettirmemeye özen gösterin.