10. Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali ödül töreni ile sona erdi. Ödül töreninde, son dakika gelişmelerinin anında iletildiği; Elazığ’ın en yeni ve en hızlı haber sitesi elazigsonhaber.com’a ve Kanal Fırat televizyonuna desteklerinden dolayı plaket verildi.

Elazığ'ın yöresel oyunu olan Çayda Çıra gösterisiyle başlayan, Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen 10. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali ödül töreninde davetliler ünlü isimlerle fotoğraf çektirdi.

Festival yapmanın basit olmadığını vurgulayan Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, Çayda Çıra Film Festivalinin mumunun sönmeyeceğini söyleyerek, “ Festival yapmak çok meşakkatli bir yol. Çok sinirler, stresler var. Yalnız kaldığınız noktalar var. Ama çıktığınız yol salih bir yolsa, eğer memleketinizi seviyorsanız Cenab-ı Hak yardımcı oluyor. Şimdi baktığımda Elazığ’ın çok değerli insanları aramızdalar. İnşallah devletimizin koyduğu 2023 hedeflerine Elazığ Çayda Çıra film festivali olarak da ömrüm yeterse devam edeceğiz. İnşallah çayda çıranın mumu sönmez. Ülkemizde birlik beraberlik olduğu sürece bu tür sanatsal faaliyetler devam eder. Film festival yapmak birkaç sanatçıyla birkaç organizasyonla yapılacak bir şey değil. Burada kader mahkumlarımız, engelli vatandaşlarımız, eğitimlerimiz, yarışmalarız ve özellikle kültürel anlamda yapmış olduğumuz gezilerle hem turizmimize hem de sanatsal faaliyetlere destek olmak istiyoruz” dedi.  

2018 yılına girmeden Elazığlılar olarak Kazakistan’da kültür gecesi hazırlayacaklarını duyuran Kara, “Kültürel ve ekonomik iş birliği sonuncuda Kazakistan iş adamlarımız Elâzığ a getireceğiz. Kazakistanlı iş adamlarımız Elazığ’a getireceğiz.  Memleketimizin ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Avukat İbrahim Gök ise yaptığı konuşmada, “Bir faaliyetin 10.’sunu yapmak önemli bir iş. 10 yıl boyunca hiç aksatmadan uluslararası festival yapmak gerçekten güzel bir iş. Çok önemli bir emek. Uzaktan gelen kıymetli sanatçılarımıza teşekkür diyoruz. Bu yıl özellikle bu festival kapsamında şehit kardeşlerimiz için bir anı film yarışmasını arkadaşımızla konuştuk. Bu kapsam dahilinde değerlendirelim dedik. Bizi kırmadılar biz de bu vesile ile burada bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Katkılarından dolayı İbrahim Gök’e plaket verildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Gül de, “Bu işte emeği geçen, en alt işi yapandan en üst kademeye kadar işi yapan herkese teşekkür ediyorum. Sanatçılarımıza Elazığ’a teşrif ettikleri için ayrıca teşekkür diyorum” şeklinde konuştu.

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül ve Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Ayaz’a da katkılarından dolayı plaket verildi.

Festival boyunca desteklerinden dolayı son dakika gelişmelerinin anında iletildiği; Elazığ’ın en yeni ve en hızlı haber internet sitesi elazigsonhaber.com’a ve Kanal Fırat televizyonuna plaket verildi. Kurumumuz adına plaketleri, elazigsonhaber.com Editörü Elif Tuğçe Aba ile elazigsonhaber.com haber muhabiri Seda Nur İlhan aldı. Plaketleri ekibimize EKSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Sönmez verdi. 

Sabahattin Taşdöğen, Engin Çağlar, Fatih Doğan, Dilşat Şimşek ile birlikte birçok ünlü oyuncunun katıldığı 10. Çayda Çıra Film Festivali, ödüllerin verilmesiyle sona erdi.