Uzuv kopması durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması ve yardım istenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda uzuv kopması durumu ile karşılaşan kişilerin kopan uzuvu da bir buz içerisine koyarak sağlık kuruluşuna teslim etmesi gerekmektedir.

Uzuv kopması durumunda uygulanacak olan ilk yardımın büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkündür. Uzuv kopması durumunda yaraya dezenfektan dökülmemesi gerekmektedir. İlk yardım esnasında turnike uygulamasının yapılmaması gerekmektedir. Bandaj yapılması ve yukarı kaldırılması gerekmektedir. Kopan uzuv parçasının ise nemli bir beze sarılması gerekmektedir. Sonrasında ise plastik bir torbaya koyulması ve bu torbanın da içerisine buz eklenmesi gerekmektedir.

Uzuv kopması durumunda en kısa süre içerisinde bir sağlık kuruluşuna başvuru yapılması gerekmektedir. Uzuv kopması ile karşı karşıya kalan kişilerin kopan uzuv parçasını da sağlık kuruluşuna götürmesi gerekmektedir. İlk yardım uygulaması yapacak olan kişilerin yapacağı uygulamalar ile ilgili olarak bilgi sahibi olması gerekmektedir.