Vücudunuzun Güzel Kokmasını Sağlayan 11 Besin

Hepimizin kendi doğal kokuları var ancak yediğimiz yiyecekler, farkında olsak da olmasak da kokumuzu etkiler. Tıpkı kötü kokmamıza neden olan belirli yiyecekler olduğu gibi (lahana, brokoli ve kükürtlü diğer sebzeler) harika kokmanızı ve cazibenizi artırmanızı sağlayan yiyecekler de vardır. “Ne yersen osun” sözü hiç bu kadar doğru olmamıştı. İşte vücudunuzun güzel kokmasını sağlayacak en iyi besinler!

Vücudunuzun Güzel Kokmasını Sağlayan 11 Besin

NARENCİYE

Narenciye, tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.

YASEMİN ÇAYI

Yasemin özellikle baştan çıkarıcı bir kokuya sahip olsa da, tüm bitki çayları toksinlerin sisteminizden atılmasına yardımcı olarak doğal kokunuzu artırır. Yasemin çayı, aynı zamanda sindirim sisteminizi sakinleştirir.

ELMA

Elma kokuyu çeşitli şekillerde giderir. Elma çiğnemek dişlerinizdeki plakları ve ağzınızda saklanabilecek bakterileri ve kötü kokuya neden olabilecek sıkışmış gıda maddelerini uzaklaştırır.

YOĞURT

Yoğurdun bağırsaklarınızdan cildinize pek çok faydası vardır. Doğal probiyotikleri vücut kokusuyla savaşmaya ve kokuyu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.

ELMA SİRKESİ

Ayak kokunuz varsa, elma sirkesi en iyi seçeneğinizdir. Antibakteriyel bir ürün olarak ayak yıkama suyunuza ekleyebileceğiniz gibi tüketildiğinde de aynı temizleme etkilerine sahiptir. Ayrıca fazla teri kurutur ve sisteminizi dengede tutmanın ekonomik bir yoludur.

KEREVİZ

Bu değeri bilinmeyen sebze, lifle yüklüdür ve kalori yakma özelliğine sahiptir. En önemlisi, kereviz sapları koku molekülleri olan androstenol ve androstenon ile doludur. Bu feromonlar ağzınıza girer girmez vücudunuzdaki uyarılmayı artırır. Bu da potansiyel partnerler için sizi daha çekici kılan sinyaller ve kokular göndermeyi sağlar.

SU

Dehidrasyon insanlarda kötü kokunun yaygın bir nedenidir. Su, vücudumuzun kendini temizlemesine ve kokuya neden olan faktörleri ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Tek başına su içmekten kesinlikle nefret ediyorsanız suyunuza bir narenciye dilimi ekleyin, su içeriği yüksek meyve ve sebzeler yiyin.

TAZE OTLAR

Fesleğen, nane, biberiye ve diğer otlar aromatik botanik yapıları ile kokunuzu değiştirebilir. Bu bitkiler içeriğindeki uçucu yağlar sayesinde gargara görevi görür, ağzınızda kalmasını istemeyebileceğiniz yoğun aromalı herhangi bir şeyin kokusunu maskeler.

KOMBU ÇAYI

Vücudunuzdaki sağlıklı bakterileri korumak istiyorsanız, ağız kokusu olasılığını azaltan ve sindirim sisteminizi mutlu eden bu fermente içecek hayatınızı kurtaracak.

ZENCEFİL

Zencefil kesinlikle güçlü kokabilir ancak endişelenmeyin, içeceklerinize biraz eklerseniz vücudunuzdaki kötü kokuları ortadan kaldıracaktır. Limon ve zencefil çayı, özellikle kötü kokularla savaşan detoksifiye edici özelliklere sahiptir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Kötü sindirim, vücut kokusunun ana nedeni olabilir ve nasıl koktuğunuzu etkileyebilir. Daha iyi sindirimi destekleyebilecek pek çok yiyecek olsa da, kokuyu nötralize edebilen bir yemeklik yağ da yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı çok yönlüdür ve yemeklerinizde sadece bir çorba kaşığı vücut kokularınız üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137