Son zamanların gözde kitaplarından olan, Dr. Said Sözühikmet’in kaleminden “Yaşamın Göremediğimiz Şifreleri” kitabının imza günü Murat Yıldırım, Tolgahan Sayışman ve Imane Elbani tarafından Batı Kitap Kırtasiye’de yapıldı.

Elazığlı vatandaşlar, imza gününe yoğun ilgi gösterdi.

“Elazığ, Hoşgörü İle Bilinen Bir Şehrimiz”

Tolgahan Sayışman yaptığı konuşmada, atmosferin çok güzel olduğunu söyleyerek, “Bir şehri güzel kılan içerisindeki insanların güler yüzüdür. Geldiğimiz ilk dakikadan itibaren güler yüzlü insanlarla karşılaştığımız için benim için atmosfer mükemmel. Elazığ, gakgoşlar hoşgörü ile bilinen bir şehrimiz. Çok mutluyuz” dedi.

Sayışman, çok değerli bir kitap için burada bulunduklarını ifade ederek, “Ben ilk 15 sene önce gelmiştim. O zaman mankenlik yapıyordum. Bir defile yapmıştık. O zaman da hayran kalmıştım. Şimdi tabi çok gelişmiştim” diye konuştu.

“İnsanlara Kitabın Ulaşması Kadar Güzel Bir Şey Olamaz”

Murat Yıldırımlar ise, şahane bir ortamın olduğunu dile getirerek, “Kitap kokuları arasında böyle bir şey yapıyor olmak bana ayrıca mutluluk veriyor. Çok sevdiğim bir şey kitap. Bizim tanıttığımız kitap da mükemmel. Bu yüzden buradayız. İnsanlara ulaşması gereken bir kitap. Aslında görüp ama göremediğimiz şifreler var. Çok kolay gibi ama yapması bazen zor, uygulaması zor. Bu kitapta yazanlar uygulandığı zaman yüzde yüz başarıya ulaşılacağına inandığım için ben bu kitabın arkasındayım. Bu kitabın yazılmasında hep beraber ön ayak olduğumuz için buradayız. İnsanlara kitabın ulaşması kadar güzel bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

Yıldırımlar, Elâzığ’a 1,5 sene önce geldiğini, bir günlük gezme fırsatı bulmuş olduğunu söyleyerek, “Çok güzel yemek yedik. Güler yüzlü insanlar var” dedi.

Batı Kitap Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Batı da yaptığı konuşmada, Batı Kırtasiye olarak sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında her zaman en iyisini, en güzelini Elazığ’a yapmaya çalıştıklarını belirtti.

“Vatandaşlarımız Çaylarını, Kahvelerini İçerek Kitap Okusunlar”

Batı, vatandaşların yoğun ilgisinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini kaydederek, “ Elazığ’da kitap okuma oranı istediğimiz düzeyde değil. Biz Elazığ’ın hak ettiği okuma oranına ulaşması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımıza inanıyoruz. Fakat hala istediğimiz yerde değiliz. İnsanlar buraya gelip, kitaba dokunsunlar diye imkânların hepsini sunuyoruz. Çaylarını, kahvelerini içerek kitaplarını okunsunlar, kitap okusunlar. Emek veriyoruz. Elazığ inşallah layık olduğu yere gelir” ifadelerinde bulundu.

“Bizim Dışımızdaki Kurumların da Bu Etkinlikleri Yapması Lazım”

Batı, “Valiliğimiz, belediyemiz de üzerlerine düşeni yapıyor. Ama yeterli değil. Bu konuda etkinlikler düzenlemesi lazım. Bizim dışımızdaki kurumların da bu etkinlikleri yapıyor olması lazım. Bu şekilde kitap okumayı sevdirebiliriz” diye konuştu.

“Televizyonu Kapatıp Kitap Okuma Saatleri Yapmalıyız”

Batı yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Kitap okuma alışkanlığını biz çok kazanamasak bile, çocuklarımıza kazandırmak için çocuklarımız kitapla büyütmeliyiz. Televizyonu kapatıp kitap okuma saatleri yapmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı çocuk yaşta ediniliyor. Belli bir yaşta bu alışkanlık edinilmemişse zorlanılıyor.

Ben çok iyi bir okuyucu değilim. Daha çok okumam lazım. En son Yusuf ve Züleyha kitabı var elimde. Bu kitabı okumaya başlayacağım. Ben de okuma alışkanlığını çocuk yaşta edinemeyenlerdenim. Bu yüzden çok fazla okuduğum söylenemez.

“İnsanlar Yeni Bir Şey Öğrendikçe, Hiçbir Şey Bilmediğini Öğreniyor”

İnsanlar yeni bir şey öğrendikçe, hiçbir şey bilmediğini öğreniyor. Okumaya geç başlamış insanlar neler kaçırdığının, kaybettiğinin farkında oluyor. Erken yaşta okuma alışkanlığını edinilirse çok daha rahat olursunuz.

“Derin Bir Nefes Çekip Kitap Kokusunu Duymak İsteyenler Var Oldukça Kitap da Var Olacaktır”

Kitap okuyucuları beni daha iyi anlayacaktır. Okuyucu kitaba dokunmak ister. Kitap kokusunu almak ister. Bizim şunlarla karşılaşıyoruz: Mağazamıza gelen okuyucular, derin bir nefes çekip kitap kokusunu duymak istiyorlar. Bunlar var oldukça kitap da var olacaktır.”