YENİ ÇIKANLAR
Yeni çıkanlar raflardaki yerini aldı. Bu hafta da ilginizi çekecek kitapları sizler için listeledik.
GECE GELEN
Boston’da yaşadığı trajik bir olay, yemek kitapları yazan Ava’yı ıssız bir sahil kasabasına sürükler. Burada kiraladığı 19. yüzyıldan kalma muhteşem malikânede hem kitabını yazabilecek hem de geçmişindeki hayaletlerden kurtulacaktır... Tess Gerritsen tutku ile gerilimi büyük bir beceriyle harmanlarken, okuru insan psikolojisinin derinliklerine götürüyor.
Tess Gerritsen
Çev.: Mehmet Gürsel
Doğan Kitap
S.: 296
MENZİL - TARİKATIN İKİ YÜZÜ
Araştırmacı gazeteci-yazar Saygı Öztürk, Menzil’e ve Buhara’ya gitti, şeyhlerle, sofilerle konuştu, “tövbe alma”, “ölüm hatmesi” ritüellerine katıldı. Tarikatın dününü, bugününü, yaşananları, söylenenleri yerinde gördü, araştırdı, yaşadı ve yazdı.
Saygı Öztürk
Doğan Kitap
S.: 272
TÜRLÜ İŞLERİN ADAMI BOB HONEY
Dünyaca ünlü aktör ve aktivist Sean Penn’in kaleminden, müthiş bir karamizah anlatısı... Romanın kahramanı Bob Honey, görünüşe göre tipik bir Amerikan erkeği ama aslında bir kiralık katil. Fosseptik depoları satmak, başka ülkelerdeki diktatörler için havaifişek gösterileri düzenlemek gibi işler yapıyor. Ama sonra işler karışmaya başlıyor ve gittikçe çığırından çıkan Amerikan siyaseti karşısında isyan bayrağını çekiyor. Muhteşem Sean Penn, bu romanıyla edebiyat sahnesine unutulmaz bir biçimde girdi.
Sean Penn
Çev.: İlya Denizeli
Alakarga Yay.
S.: 200
HİLEKÂRIN MARİFETİ BU DÜNYA
Hyde’ın modern kültür eleştirisinin güzide bir örneğini sunduğu bu çalışma, kültür ve dil tuzaklarından yaratıcı kaçışlar arayanlar için değerli bir el kitabı niteliğinde.
Lewis Hyde
Çev.: Emine Ayhan
Alfa Yay.
DÜNYANIN SİSTEMİ - BAROK DÖNGÜ 3LEMESİ 3
İngiltere, 1714. Zeki ve anlaşılmaz darphane müdürü ve gizli simyacı Isaac Newton ve onun başdüşmanı sinsi kalpazan Jack arasındaki gizli savaş Londra’da devam ediyor. Düşmanlıklar artık yeni ve daha değişken bir evreye giriyor, çünkü Vagabondlar kralı Jack’in tehlikeli bir planı var: İngiltere’nin yeni para sistemini tamamen çökertmek. Yaşlanan doğa filozofu Daniel Waterhouse, birbirleriyle çekişen iki dâhinin arasını düzeltme arayışı içinde. O, doğa filozoflarını havaya uçurmaya çalışan kara-kolluğun kimliğini araştırırken, politik gruplar da hasta kraliçenin ölümünü bekliyor. Isaac Newton ise simyanın kutsal kâsesinin, ebedi yaşamın anahtarının izini sürüyor.
Neil Stephenson
Çev.: Turgut Berkes
Alfa Yay.
S.: 992
AŞK ASLA ÖLMEZ
Ivy hayatın, tüm zorluklarına rağmen çok güzel olduğuna inanıyordu. İleride Tristan’la çok mutlu olacağına. Bir de meleklere...
Elizabeth Chandler
Çev.: Aslı Gizem Korkmaz - Uğur Mehter
Artemis Yay.
S.: 550
HAFIZA
İşte bu kitabı, unutturulmak istenen ‘’yakın tarihimizi’’ hatırlatarak ‘’milli hafızamızı’’ tazelemek için yazdım. Hafızanı silip yeniden biçimlendirmelerine izin verme! Unutma, hatırla!
Sinan Meydan
İnkılap Yay.
S.: 408
UYGARLIKLARIN BATIŞI
Uygarlıkların Batışı, doğup büyüdüğü Lübnan’ın çokkültürlülüğünden beslenen ve bunun önemini her zaman dile getiren Amin Maalouf’un Ölümcül Kimlikler ve Çivisi Çıkmış Dünya ile başladığı düşünce serüveninde en karamsar durak. Buzdağını gördüğü halde ilerlemeye devam eden insanlık gemisi için bir taziye...
Amin Maalouf
Çev.: Ali Berktay
Yapı Kredi Yay.
S.: 200
SARI DUVAR KAĞIDI - KARANLIK KİTAPLI
Feminist bilinçle yazan Amerikalı ilk yazar olarak kabul edilen, Kadınlar Ülkesi’nin yazarı Charlotte Perkins Gilman, “Sarı Duvar Kağıdı”nda eşiyle birlikte, kendisinin “perili ev” diye tanımladığı bir malikâneye taşınan ve odasındaki sarı duvar kağıdını saplantı haline getiren isimsiz kadın karakterinin başından geçen gerilimli bir öyküyü anlatıyor. Toplumsal cinsiyet, delilik, evlilik ve özgürlük gibi meseleleri tüyler ürperten bir hayalet hikâyesiyle birleştiren “Sarı Duvar Kağıdı”, yazıldığı günden beri en çok tartışılan ve incelenen korku eserlerinden. Doris Lessing, Toni Morrison ve Alice Walker gibi yazarları etkilemiş bir klasik.