Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Elazığ Şubesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir çalışma yaptı.

“Otizmliyiz, Bizlerde Depremzedelerin Yanındayız” Sloganıyla Başlattıkları Çalışma Çerçevesinde Otizmli öğrenciler, velileri ile birlikte depremzedelere yardım koliler hazırladı.

Öğrenciler Üzerlerinde kendi isimlerinin yazılı olduğu kolileri Kızılay aracılığı ile deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

OĞUZ: TOPLUMUN DA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ

Otizmin kapısını açmak için ilk önemli adımın erken tanı; bilinen tek tedavisinin ise, yoğun ve sürekli özel eğitim olduğunu ifade eden Kurum Müdürü Elif Oğuz,  ZİÇEV ailesi olarak otizme bir eksiklik olarak değil, farklı bir yetenek olarak baktıklarını belirterek, “Otizmli bireylere sürekli eğitim sağlayarak hayatı bir köşeden yakalamalarına destek olmaya çalışıyoruz. Bizler 2 Nisan Otizm Dünya Farkındalık gününde vermiş olduğumuz bu çabanın sadece bizlerle sınırlı kalmasını istemiyor toplumun da bu konuda bilinçlenmesine destek olmak istiyoruz. Dünya Otizmler gününde ‘Otizme mavi ışık yak’ diyerek farklılıkların farkında olmayı diliyorum” dedi.

Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’nde İncelemelerde Bulundu Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’nde İncelemelerde Bulundu

Psikolojik Danışman Muhittin Kalaycı, “Otizmliyiz, Bizlerde Depremzedelerin Yanındayız” sloganıyla farkındalık oluşturarak veliler ve otizmli öğrencilerle birlikte 2 Nisan Dünya Otizmliler Gününde katkıyla birlikte farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

Kalaycı, Depremzedelerin yalnız olmadıklarını, otizmli öğrencilerin ve ailelerinin bu doğrultuda yaptıkları çalışmayla deprem bölgesindeki depremzedelerin yüreklerine bir nebze de olsa su serpmek istediklerini aktardı. Muhittin Kalaycı yaptıkları çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.