Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Elazığ Şubesi’ni bir kez daha su bastı.

Bir inşaatta devam eden çalışma nedeniyle ana su borusu ikinci kez patlatılınca su baskını vakıfın bodrum katını kullanılamaz hale getirdi.

Defalarca su baskını ile karşı karşıya kaldıklarını ve tedirgin olduklarını belirten ZİÇEV Elazığ Kurum Müdürü Elif Oğuz ilgili yerlere başvurduklarını ancak hiçbir çözüm bulunmadığını söyledi.

Kurum Müdürü Elif Oğuz, “Aynı olayı 19 Ağustos da aynı müteahhit temel kazarken aynı yerde yine yaptı fakat ne müteahhit geldi ne de Belediyeden kimseler geldi hiçbir şekilde yetkili kimseye ulaşamadım. Binaların temizliği, onarımı, arızalarını kendi çabalarımızla hallettik. Geçen hafta tekrardan aynı şekilde aynı müteahhit tarafından aynı işlemi yaptı. Yani bu kadar mı vurdumduymaz bu insanlar, bir defa oldu tekrardan ikinci kez nasıl olurda aynı sorunla bizi bu duruma sokabilirsiniz. Yazık, günah yani demek ki özel çocuklara kimse önem vermiyor diye düşünüyorum. Bizim burada son bir hafta ne yaşadığımızı bir Allah bilir bide ben bilirim. Hiçbir yetkili gelmedi itfaiye dışında. İtfaiye amiri Serdar Bey sağ olsun, bütün suyu gece boyunca çektiler. Şuanda zaten gördüğünüz gibi her yer çamur içinde. Arşiv denen bir şey kalmadı, depo denen bir şey kalmadı, mutfak, kömür dairesi aynı şekilde. Şuanda maddi manevi çaresizliğimiz var bizim. Kim gelecek kim yardım edecek onun hakkında hiçbir bilgimiz yok. Gerekli hukuki yollara başvurdum ama ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Bizim acilen bu felaketten sonraki zararımın giderilmesini istiyoruz. Personellerimizin psikolojisi bozuldu bu durumdan. Bize bir şekilde destek olmaları gerekiyor. Yetkili kişilerden destek bekliyorum" ifadelerini kullandı.

ZİÇEV Elazığ Şubesi’nde Psikolojik Danışman olan Muhittin Kalaycı, maddi ve manevi olarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Muhittin Kalaycı, "Kurumumuzun idari binası, ayrıyeten kurum kampüsümüz içinde bayağı bir mağduriyet yaşadık. Biz AFAD olsun, Valilik olsun, Belediye olsun kurumlara bu durumumuzu bildirmemize rağmen bir türlü geri dönüş alamadık. Şuan ki yaşadığımız mağduriyet önceki yaşadığımız problemlerden kat kat fazla. Cuma gününden beri biz arkadaşlar olarak seferberlik halindeyiz. Ne yapalım, nasıl edelim, yine çeşitli kurumlarımıza müracaatımızı yaptık. Hızlı bir şekilde bu tahliyenin giderilmesini ayrıyeten de Kurumumuzda ve Kurum Kampüsümüzde oluşan bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Elazığspor’un 3 Puanı Resmileşti Elazığspor’un 3 Puanı Resmileşti