2013-2019 yılları arasında Elazığ Orman Bölge Müdürü olan ve son olarak Sakarya Orman Bölme Müdürlüğü görevinde bulunan Ziya Polat, yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Adıyaman’dan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Adıyaman Milletvekili Aday adayı olan Ziya Polat, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında büyük yıkım yaşanan memleketi Adıyaman’a bürokrasi hayatı boyunca edindiği bilgi ve deneyimlerle daha iyi hizmet edebilmek amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Elazığ’da Hissedilen Deprem Meydana Geldi Elazığ’da Hissedilen Deprem Meydana Geldi

2013-2019 yılları arasında Orman Bölge Müdürü olarak görev yaptığı Elazığ’da başarılı çalışmalara da imza atan Polat; 1976 yılında Adıyaman’da doğdu. Kamu görevine sınıf öğretmeni olarak başladı. Orman İşletme Şefliği ve daha sonra da Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği ile Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ardından Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Haziran 2013'te Elâzığ’a Orman Bölge Müdürü olarak atandı ve Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı kadrosuyla Elâzığ Bölge Müdürü görevine 2019 yılına kadar devam etti. En son Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Ziya Polat, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Adıyaman Milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti.