Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Anayasa değişikliği için oylarını kullandı.

Serdar: Sonuç Ne Olursa Olsun Başımızın Tacı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, Aziz Gül Ortaokulunda oy kullandı. Eşi kızı ve oğluyla birlikte sandık başına gelen Milletvekili Serdar, kabinde oyunu kullandı ve daha sonra zarfını sandığa attı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Milletvekili Serdar “Türkiye’nin karar vereceği gün güzel bir bahar günü sonuçları da inşallah bahar gibi olur” dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Serdar, seçimin güven içersinde huzur içerisinde geçmesinin Türkiye için önemli olduğunu sandık bölgelerinin güvenli olduğunu insanların gelip rahat bir şekilde oylarını kullandıklarını söyledi.

Serdar, kampanya boyuncuca yeni sistemi anlattıklarını bu sistemin ülkenin ve çocukların geleceğini ilgilendirdiğini Türkiye’nin güçlü bir söz sahibi olması için bunun zaruri olduğunu bugüne kadar yanlış uygulanan parlamenter sistemin artık 21. YY da değişmesi gerektekini aktardı. 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar, “Söz milletin siyaset anlayışı olarak hep milletin iradesine üstünlük tanıdık bugün akşam saatlerin de sonuç ne olursa başımızın tacı der sonuçları o şekilde alırız memleketimiz için iyi sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.

Bulut: Bütün Teşkilatlarımız Çok Çalıştı

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise oyunu Doğukent İlköğretim Okulunda kullandı. Eşi ve kızıyla birlikte sandık başına gelen Milletvekili Metin Bulut bir süre sandık görevlileriyle sohbet etti. Milletvekili Bulut daha sonra kabinde oyunu kullandı ve ardından sandığa attı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Milletvekili Metin Bulut, “Yoğun bir mücadele sonunda nihayet 16 Nisan geldi. Hep birlikte bugün sandıklara geldik. Çalışma 48 gündür saha da devam ediyor. Tabi onun öncesi de vardı. Komisyon aşaması ve kamuoyuna indiğimiz vatandaşımıza anlattığımız aşama. Süreç hakikaten çok zorlu geçti. Bütün teşkilatlar hakikaten çok çalıştı. Çok koşturdu. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle il başkanımıza il teşkilatımıza SKM başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı ülkeyi biraz daha ileriye götüre bilmekti. Malumunuz şuandaki sistem içinde bulunduğumuz sistem artık bu ülkenin şartlarına çok uymayan. Bu ülkenin ihtiyaçlarını çok karşılayamayan 1982 yılında yapılmış ve bugüne kadar da yamalı bohça haline gelmiş anayasaydı. Hem anayasada 18 maddelik bir değişiklik olacak. Bugün yüksek bir oranda evet çıkarsa Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilecektir. Buna geçilmesiyle birlikte inşallah koalisyon denilen hastalıktan bu ülke kurtulacaktır” dedi.

Öztürk: Halkımızın Büyük Bir Teveccühü Var

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise oyunu Kamu Çalışanları İlköğretim Okunda kullandı. Eşi ve oğluyla birlikte sandığın yolunu tutan Milletvekili Tahir Öztürk, oyunu kullandı ve sandık görevlilerine kolaylıklar diledi.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Milletvekili Öztürk, “Referandum çalışmaları neticesinde Biz sabahtan beri mahalle, ilçe sandıklarını geziyoruz. Gördüğüm manzara şu halkımızın büyük teveccühü var. Kararlı bir vatandaş görüyoruz. 40 günlük çalışmalarımız neticesinde gördüğümüz halkımızın referandum yönünde ciddi manada evet oyu çıkacağını görüyorduk. Burada da İştiraklerin yüksek olması daha da tahmin yapmamızın doğru olduğunu gösterecek inşallah. Amacımız halkımızın isteği düşüncesi bizim mevcut devam eden siyasi istikrarın devamı bununla beraber ekonomik istikrarın devamı. Halkımız güvenli huzurlu bir ortam içinde ülkede yaşamak istiyor dertlerin sıkıntıların çözüleceği hızlı karar alınacak bir hükümet modeli bu rejim değil hükümet sistemi bu. Halkımız bu anaysa verdiği oylarla iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Birincisi hakim ve savcıların seçilmesi 30 gün içerisinde. İkincisi de cumhurbaşkanımızın partiye üye olması. diğer 16 maddede 3 kasım 2019 da yürürlüğe girecek. Bu yürürlüğe girmeden de biz meclis olarak da referandumdan sonra, evet oyları büyük oranda çıktıktan sonra meclisin büyük bir sorumluluğu var. Burada 16 madde ile ilgili uyum yasaları çıkarılacak. Uyum yasalarının da 3 Kasım 2019’a kadar çıkması lazım. Biz meclis olarak buna hazırlıklıyız. Her türlü çalışmalar partimiz tarafından yapılmakta. Bizler meclis olarak arkadaşlar grup kararıyla diğer partilerinde desteği olursa hep beraber uyum yasalarını meclisten çıkarıp uygulamaya geçeceğiz. Referandum neticesini ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü idare, iki başlı yönetimden tek başlı yönetime geçeceğiz. Ben inanıyorum halkımız zaten kararını vermiş. Biz Evet te çıksa hayır da çıksa başımızın üzerinde yeri var. Halkımızın bu kararına her zaman saygılıyız. Ama yaptığımız tespitlerde evet oylarının çok yüksek oranda çıkacağını gösteriyor. Herkes hür iradesiyle oyunu kullandı. Kullanacak da. Neticesi herkes için, ülke için hayırlı olur inşallah. İnşallah akşam neticeleri alırız. Memleketteki belirsizlik inşallah giderilir. Huzur istikrara devam eder. Halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açıkkapı: Elazığ Türkiye’de Derece Yapacak

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise oyunu Hazardağlı İlköğretim Okulunda kullandı. Milletvekili Açıkkapı da sandığa eşiyle birlikte geldi. Açıkkapı, oyunu kullandıktan sonra bir süre sandık görevlileriyle sohbet etti.

Milletvekili Açıkkapı, Milletin iradesini yansıtacak olan bu seçimin ülkemize huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Türkiye için önemli bir gün. Türk siyasi tarihi yeniden yazılacak. Biz inanıyoruz ki sandıklardan milletin iradesi çıkacak ve evet yönün de olacak. Milletimiz yeni bir sayfa açmış olacak ve Elâzığ bu gün yapılacak seçimde Türkiye’de derece yapacak bir cevap çıkaracağını temenni ediyorum Türkiye’de milletimiz evet yönün de kararanını verecek ve yarınlarımız daha aydınlık olacak diye düşünüyorum” dedi.