Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanan Elazığspor ve Batman Petrolspor karşılaşmasında iki takım arasında yaşananların ardından AK Parti Elazığ Milletvekilleri ve AK Parti Batman Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri; Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve AK Parti Batman Milletvekilleri Ferhat Nasıroğlu ve Serkan Namlı’nın ortak açıklamasında iki şehrin kardeş olduğuna vurgu yapıldı.

Yapılan Açıklama Şöyle;

Kamuoyuna Duyuru

Elazığspor ile Batman Petrolspor arasında gerçekleşen müsabakada meydana gelen tatsız olaylar hepimizi derinden üzmüştür.

Sporun temelinde kardeşlik, dostluk ve dayanışma bulunmaktadır. Spor, her yaştan ve her kesimden insanı bir araya getiren, birlik ve beraberliğin en güçlü araçlarından biridir.

23 Elazığ FK Eski Sportif Direktörü Cengiz Şeremet Hayatını Kaybetti 23 Elazığ FK Eski Sportif Direktörü Cengiz Şeremet Hayatını Kaybetti

Bu nedenle sahada ve tribünde yaşanan olayların spora ve bu oyunun dostluk ruhuna zarar vermemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Son dönemde ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik havasının, futbol sahaları dahil hayatın her alanında devam etmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle iki takımın taraftarlarına, sükunetle hareket etme ve olayları büyütmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Provakatif eylemlerden ve tatsız durumlardan uzak durarak, akli selimin hakim olması gerektiğine inanıyoruz.

Elazığ ve Batman, tarihsel ve kültürel bağlarıyla iki kardeş şehirdir. İki şehir arasındaki bu kardeşlik iklimini zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa izin vermemeliyiz. Aziz hemşehrilerimize saygılarımızla...