DEÜ, Hatay’da Dokuz Eylül Çarşı Yaşam Alanını kurdu DEÜ, Hatay’da Dokuz Eylül Çarşı Yaşam Alanını kurdu

İZMİR (İHA) – İzmir’in Aliağa ilçesinde, uygulamaya koyulan proje çerçevesinde mısır ve soya silajı tanıtıldı, tarla günü etkinliği düzenlendi.

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, üretilen; yemlik, soya ve mısır bitkilerinin hasadı için Yenişakran Mahallesi’nde tarla etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa İlçe Tarım Müdürü Selim Aksakal, muhtarlar, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Etkinlikte, mısır ve soyanın silajlık olarak birlikte ekildiği zaman yem kalitesinde iyileşme görüldüğü; protein, enerji ve lezzet oranında önemli artışın gözlemlendiği belirtildi. Aynı zamanda uygulamada, hasat dönemi aynı olan çeşitlerin seçilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. İlçe Tarım Müdürü Selim Aksak da yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen Yenilik Yayım Projesi çerçevesinde, ilçemizde hayvancılık işletmenin giderlerinin büyük bir kısmının oluşturan yem maliyetlerinin düşürülmesi ve alternatif kaliteli kaba yem üretilmesi amacıyla uyguladığımız projenin, hasat işleminden sonra silaja bakteriyel inokulant uygulaması yapıldığında erken olgunlaşma ve bozulmalara karşı daha dayanıklı olmaktadır” ifadelerini kullandı.