ARDAHAN (AA) - Ardahan merkezli 4 ilde hayvan ticaretinde nitelikli dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince, Ardahan merkezli Kars, Erzurum ve Erzincan'da 42 kişiden karşılıksız çek veya daha sonra ödeme vaadiyle alınan hayvanların paraya çevrildiği belirlendi.

Anahtar Parti Elazığ Merkez İlçe Yönetimi Kamuoyuna Tanıtıldı
Anahtar Parti Elazığ Merkez İlçe Yönetimi Kamuoyuna Tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

Ekiplerin 6 aylık fiziki ve teknik takibinin ardından belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adres ve araçlarında yapılan aramada, 17 senet, 1 milyon lira değerinde çek, 2 ruhsatsız av tüf​eği, muşta, bıçak, 7 fişek, 81 hayvan pasaportu, 20 basıma hazır hayvan küpesi, 14 cep telefonu, 1 alacak-verecek defteri, suçtan elde edildiği değerlendirilen 49 bin 800 lira ve bir miktar dövize el konuldu.

Jandarmadaki işlemlerin ardından bir kişi serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Kaynak: AA