Elazığ’ın köklü eğitim kurumlarından Atatürk Anadolu Lisesi’nin yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

Dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev süresinde yapımına başlanan okulun inşaatı, mevcut Başkan Cemil Tugay döneminde de devam ediyor.

Toplam 5 bin 934 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 32 derslikten oluşan okulun, çevre düzenlemesi ve kalan işlerin tamamlanmasının ardından ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Elazığ Cumhuriyet Mahallesi’nde Kaza
Elazığ Cumhuriyet Mahallesi’nde Kaza
İçeriği Görüntüle

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, okulun inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalardaki son durumu yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Erol, projenin tamamlanmasına yönelik süreci yakından takip etti.

Depremin ardından yeniden inşa edilen okulun tamamlanmasıyla birlikte, Elazığ’ın eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Anadolu Lisesi’nin modern bir binada yeniden öğrencileriyle buluşması hedefleniyor.

Projenin tamamlanması, depremde hasar gören eğitim yapılarının yeniden kente kazandırılması açısından da önem taşıyor.