Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yaklaşık 5 yıl Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevinde bulunan ve o dönem "Fahri Hemşehrilik Beratı" verilen Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Halis Zafer Koç, korgeneralliğe terfi etti.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan Koç, 2012-2017 yılları arasında Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevinde bulundu.
2017 yılında Tümgeneral olarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı görevine terfi eden Halis Zafer Koç, oradan Jandarma Gene Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanlığı görevine getirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Personeli 2020 Yılı Atama ve Terfileri Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Tümgeneral Halis Zafer Koç, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına atandı.
2021 Yılı Atama ve Terfilerinin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Halis Zafer Koç, korgeneralliğe terfi etti.

Medya Grubumuz olarak Korgeneral Halis Zafer Koç’a görevinde başarılar diliyoruz.





