Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu ve bankalar iş birliğiyle KOBİ’lere yönelik Nefes Kredisi uygulaması yeniden başlıyor.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 2 Ekim 2025 tarihinde başlayan başvurulara ilişkin yaptığı açıklamada, bir firmanın azami 1,5 milyon liraya kadar kredi kullanabileceğini ve toplam kredi hacminin 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildiğini belirtti.
Başkan Alan; “Odamıza kayıtlı KOBİ üyelerimiz, 2 Ekim 2025 tarihinden itibaren Nefes Kredisi başvurusu yapabilecektir. Program kapsamında firmalar, azami 1,5 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek olup toplam kredi hacminin 50 milyar liraya çıkarıldığı açıklanmıştır. Krediler, ilk 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere azami 36 ay vadeli olarak kullandırılacaktır. 24 aya kadar vadelerde faiz oranı yüzde 33, 24 ay üzeri vadelerde ise yüzde 32 olarak uygulanacaktır. Başvurular; Halkbank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve Ziraat Katılım şubelerinden yapılabilecektir” dedi.
Ülke ve şehir ekonomisinde kritik rol üstlenen KOBİ’lere uygun koşullarda finansman imkânı sunulmasının önemine dikkat çeken Başkan Alan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, TOBB ve ETSO’nun her koşulda reel sektörün yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Alan, finansmana erişimde zorluk yaşayan iş insanlarının artırılan kredi imkânıyla önemli bir rahatlama yaşayacağını ifade ederek kredinin tüm işletmelere hayırlı olmasını diledi.




