Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Timur Gök, Elazığ’da deprem sonrası oluşturulan yeni yerleşim alanlarında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının bulunmamasını gündeme taşıdı.

Gök, Zafran, Güneykent, Çatalçeşme ve Sarıçubuk başta olmak üzere nüfus yoğunluğu artan bölgelerde acil vakalara ambulansların bölge dışındaki istasyonlardan yönlendirildiğini belirterek, bunun ulaşım süresini uzatabileceğine dikkat çekti.

“Artık mazeret değil, çözüm bekliyoruz” diyen Gök, kalıcı 112 istasyonları tamamlanıncaya kadar konteyner veya uygun kamu binalarının geçici istasyon olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Fırat Üniversitesinde Patent Başvurularında Türkiye’de 12. Oldu
Fırat Üniversitesinde Patent Başvurularında Türkiye’de 12. Oldu
İçeriği Görüntüle

Gök, Elazığ’ın büyüyen yeni yerleşim alanlarında sağlık hizmetlerinin de şehirleşmeye paralel şekilde planlanması gerektiğini vurgulayarak, 112 istasyonlarının bir an önce hizmete açılması çağrısında bulundu.