AK Parti İl Başkanlığı, belde kongrelerini tamamladıktan sonra ilçe kongrelerine başladı. 6.sı yapılan Baskil İlçe Kongresinde Hüsnü Kalkan’la yola devam edildi. Kongreye Bakan Tüfenkci de katıldı.
AK Parti Baskil İlçe Kongresi’nin 6.Sını gerçekleştirdi. Kongreye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Çorum Milletvekili İl Koordinatörü Ali Sami Ceylan ile il ve ilçe teşkilatı katıldı.

AK Parti Baskil ilçe başkanı Hüsnü Kalkan kongrede yaptığı konuşmada, partisinin 16. Yılını geride bıraktığını anımsattı.
AK Parti Baskil ilçe başkanı Hüsnü Kalkan “ 14 Ağustos 2001 yılında kurulan partimiz ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bu gün 16. Yılını geride bıraktık. Kurulduğu günden beri Ak Parti hükümetlerinde ve parti teşkilatlarında görev alan tüm partililere teşekkür ederiz. Ak partinin davası Türkiye’nin davasıdır. Ak parti her şeyden önce milletin partisidir” diye söyledi.
Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat “ İlçemiz her seçimde aynı başarıyı göstermiş Türkiye ortalamasının çok üzerinde %85 lere varacak oranda destek vermiştir. Ben bir defa daha sizleri gönülden tebrik ediyorum. Sayın bakanım iş başına geldiğimizde ilçemizde alt ve üst yapıya ilişkin hizmetler %10 % 15 lerdeyken şuan % 85 lere hamdolsun çıktık” dedi.
AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze “ Baskilli hemşerilerimiz Ak partimize bu kadar güçlü desteği verirken Ak Partimiz de kendisine destek veren kendisini baş tacı eden siyasi hareketi unutmamıştır. Baskil’e iktidarlarımız dönemin de 2002’ den bu güne kadar çok büyük hizmetler yapıldı. Belediye başkanımız bu hizmetlerin çok az kısmına değindi. Ben tekrardan bu hizmetleri sıralamak istemiyorum. Ama bütün Baskillilerin bilmesini istediğimiz bir husus var. Sayın cumhurbaşkanımız genel başbakanımız himayelerin de başbakanımızın siz değerli Bakanlarımızın milletvekillerimizin ve tüm teşkilatlarımızın belediye başkanlarımızın hizmetlerini ile inşallah Baskilli hemşerilerimiz ile arzuladığı hayat standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Allah’ın izni Baskillerin desteği ve duası olduğu sürece inşallah ak parti kendisine yakışına yapacak ve tüm ilçelerimizin ve ilimizin ve Ülkemizin halkının ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri inşallah sunmaya devam edecektir” diye aktardı.

Çorum Milletvekili İl Koordinatörü Ali Sami Ceylan “ Arkadaşlar inşallah bu kongremiz hayırlara vesile olur. İL başkanımızı söylediği üzere kongreler yenilenme kongreler bayrak değişme ve yeniden birleşme ivmesi kazanarak yola devam etme süreçleridir. İyi bir ilçe iyi bir yönetim. Geçmişten gelen görüyorum oylar belli. Demeden geçemeyeceğim Baskil’e ikincilik yakışmıyor. Son 16 nisan da sayın bakanım birinci Palu ikinci Baskil olmuş” anlattı.
Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk “ Çalışmaları gayretli projelere her zaman destek olduk, yanında olduk. Ben inanıyorum ki 2019’da yapılacak olan 2 tane büyük seçimimiz var. birincisi mahalli seçimler ikincisi ise Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerimiz var. Baskil halkından ricamız şu zamanımız fazla yok, zaman bizim aleyhimize işliyor. İlk etapta biz mahalli seçimde belediyeyi tekrar almamız lazım. O konuda Baskil halkından öz veri istiyoruz. Çalışma, gayret, çaba istiyoruz. Eğer biz 2019 mahalli seçimlerinde Elazığ’da diğer ilçelerde başarılı çıkarsak ben inanıyorum ki akabinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve Milletvekili seçiminde de aynı başarıyı göstereceğiz. 2019 yılı ülkemiz için bir kırılma noktası olacaktır” dedi.
TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar “ Burada görev değişimi olurken görevi bırakan arkadaşlarımız görev alanlardan daha kıymetsiz olduğu için bırakmıyor. Sadece bir bayrak değişiyor. Sadece bir dayanışmanın göstergesi olarak bunlar ortaya çıkıyor. Biz kongrelerde muhasebemizi yapacağız. Bu milletin değerleriyle beraber onun emanetini daha sonra daha ileriye nasıl taşıyabiliriz. Türkiye’yi bu küresel hesaplar içerisinde nasıl ayakta tutabiliriz, Türkiye’yi bu coğrafya içerisinde nasıl önemli bir aktör haline getirebiliriz. Bunun hesapları içerisinde olacağız. Gelecek seçimler önemli. Türkiye sistem değişikliğini yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız zaman zaman vurgular artık baraj %34 lerle, %49 larla iktidara alınmıyor” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise “ Çok değerli yol arkadaşlarım dava arkadaşlarım ben de sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum. Bundan 16 yıl önce millete hizmet yolunda yola çıktığımız ve artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacak diyerek yola çıktık. Ve Allah hamt olsun gerçekten Türkiye’de gerçekten hiçbir şey eskisi gibi olamadı olamayacak da. Biz millete dayanarak yola çıktık halka dayanarak yola çıktık. Halk ile beraber yürüdük. Halka hesap vermenin dışında hiçbir şeye boyun eğmedik.
Allah’ın izni ile de bundan sonrada sizlerin desteği ile hiçbir şeye boyun eğmeyeceğiz. Çok değerli kardeşlerim biz millet ile uzlaştık. Biz millet ile beraber yol yürüdük. Siyaseti insan kazanma aracı olarak gördük ve insana hizmet etmeyi bir vazife olarak gördük” diye konuştu.





