Anahtar Parti Sivrice İlçe Başkanı Ahmet Çağrı Varol, Olgunlar Mahallesi’nde yaşanan yol ve asfalt sorununa dikkat çekerken, Sivrice Adliyesi ile üniversiteye bağlı yüksekokul biriminin yeniden ilçeye kazandırılması ve KYK yurdu yapılması çağrısında bulundu.
Olgunlar Mahallesi’nde altyapı ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların hâlâ düzenlenmediğini belirten Varol, mahalle sakinlerinin toz, çamur ve bozuk yollar nedeniyle mağduriyet yaşadığını ifade ederek, “Olgunlar Mahallesi’nin yollarını bir an önce asfaltlayın. Vatandaşlarımızın mağduriyetini giderin.” dedi.
Sivrice’nin gelişimi için adliye ve üniversite birimlerinin yeniden ilçeye kazandırılmasının önemine de değinen Varol, Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne çağrıda bulunarak, “Sivrice Adliyemizin yeniden açılmasını, Fırat Üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokulu veya fakülte biriminin ilçemize kazandırılmasını ve öğrencilerimiz için KYK yurdu yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Adliye ve üniversitenin ilçeden ayrılmasının nüfus kaybına ve ekonomik durgunluğa yol açtığını savunan Varol, “Bu adımların atılmasıyla ilçemizde nüfus artışı sağlanacak, esnafımız ve ekonomimiz yeniden canlanacaktır. Sivrice’nin hangi mahallesinde, hangi köyünde sorun varsa takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hizmet siyaset üstüdür.” dedi.





