İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip YAŞAR, Buğday alım fiyatları ile alakalı basın açıklaması yaptı.

BaşkanYaşar, “Gördük ki çiftçimizi bitirmeye dönük bir adım daha atılmaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan Buğday/Arpa alım fiyatları tarımda yaşanan girdi maliyetleri dikkate alındığında Türk çiftçisi için kabul edilebilir değildir” dedi.

 Başkan Yaşar, “Bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir! Memleketimiz için stratejik öneme sahip tarım sektörüne, çiftçilerimizin toprağa düşürdüğü tere ihanettir!

Açıklanan fiyatla piyasanın daha da artması gerekirken düşüş yaşandı. Geldiğimiz noktada bir yılda gerçekleşen artış sadece %19! Girdi maliyetlerinin aşırı yükseldiği, açıklanan son enflasyonun %75 olduğu bir ülkede; Çiftçimize reva görülen bu çerez artış kabul edilemez! Yüksek enflasyonla birlikte artan maliyetler ve özellikle İç Anadolu’da yaşanan kuraklık hesaba katıldığında üreticiyi daha da mağdur etmeyecek bir alım fiyatı ivedilikle açıklanmalıdır. Bu bakımdan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e ve hükümete sesleniyoruz. Tarım Kanununda  “Milli gelirin en az %1’i oranında çiftçiye destek verilir.” yazmaktadır.  Tasarruf tedbirleri aylardır mazot ve benzeri maliyet artışlarıyla zor durumda olan çiftçiler için daha büyük bir yıkıma dönüşmemelidir” ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediyesi’nden YKS Tercih Döneminde Gençlere Destek Elazığ Belediyesi’nden YKS Tercih Döneminde Gençlere Destek

 

Editör: Yakup Uğur