Başta kayısı olmak üzere önemli bir tarımsal üretim potansiyeline sahip Baskil’de kurulan dernek; üreticilerin ekonomik çıkarlarının korunması, üretim kalitesinin artırılması, pazarlamada yaşanan sorunların çözülmesi ve çiftçiler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi için çalışmalar yürütecek.

Elazığ’da Konut Fiyatları Yüzde 26,9 Arttı
Elazığ’da Konut Fiyatları Yüzde 26,9 Arttı
İçeriği Görüntüle

AKSOY: “ÜRETİCİMİZİN EMEĞİNİ KORUYACAĞIZ”

Derneğin Kurucu Başkanı Turgay Aksoy, üreticilerin sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Aksoy, “Üreticilerimizin haklarını savunmak, ekonomik çıkarlarını korumak, üretim kalitesini artırmak ve piyasada karşılaştıkları sorunlara ortak çözümler üretmek amacıyla derneğimizi kurduk. Üreticilerimiz arasında dayanışmayı güçlendirerek sürdürülebilir bir üretim yapısının oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

“ÜRETİCİ KAZANIRSA BASKİL KAZANIR”

Derneğin yalnızca sorunları gündeme getiren değil, çözüm önerileri de geliştiren bir yapı olacağını belirten Aksoy, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde hareket edeceklerini ifade etti.

Aksoy, “Üreticimizin alın terinin karşılığını almasını istiyoruz. Üretici kazanırsa Baskil kazanır, Baskil kazanırsa Elazığ kazanır.” ifadelerini kullandı.

Dernek, önümüzdeki süreçte üretimden pazarlamaya kadar çiftçilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştirirken, özellikle Baskil kayısısının değerinin artırılması ve üreticinin pazarda daha güçlü hale gelmesi için de girişimlerde bulunacak.

Turgay Aksoy, derneğin Baskil’de üretim yapan tüm çiftçilere açık olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde Baskil tarımını daha güçlü yarınlara taşımak istiyoruz” Dedi.

Whatsapp Image 2026 08 14 At 17.04.51