Gazze Gönüllüsü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu koordinesinde büyük Gazze yürüyüşü düzenledi.

Gazze Gönüllüsü Stk Platformlarının Koordinesinde El Aksa Ev Sahipliğinde Doğu Ve Güneydoğu Bölgelerinde 12 İlin Katılımıyla düzenlenen yürüyüşe Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Yöneticileri, Protokol Üyeleri, Yaşlısı Genci, Kadını Erkeği, yüzlerce insan demokrasi meydanından yürüyüşe başladı.

254Das (9)

Tekbirlerin ve sloganları atıldığı yürüyüşte yüzlerce katılımcı, İsrail’e bir kez daha lanet okudu.

Elazığlı İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş, Bayram Nedeniyle Elazığ’da Elazığlı İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş, Bayram Nedeniyle Elazığ’da

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Filistin’deki soykırımın durulması adına oluşturdukları miting ile Elazığ’dan çağrıda bulunduklarını ifade ederek; Filistin’in özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini kaydetti.

254Das (8)

Mitinge çevre illerde binlerce kişinin katıldığını ifade eden Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, mitingin hayırlara vesile olmasını diledi.

El-Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, düzenledikleri yürüyüşün büyük ses getireceğine inandığını ifade ederek Gazze’deki sivillere de bir moral olmasını umduğunu ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Abdullaziz Kıranşal, İsrail’in saldırılarının Müslüman Ülkeler tarafından yalnızca kınanmasının İsrail’i daha da saldırgan hale getirdiğini vurguladı.

Hamas Yetkilisi Süheyl Al- H254Das (7)indi, Elazığ’dan yükselen sesin Gazze’ye ulaştığını, binlerce kişinin düzenlediği mitingle direnişin yanında olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Mitingde Gazze’de doğup büyüyen ailesi ve akrabalarından 17’sini saldırılarda kaybeden Filistinli bir genç de katıldı.

Eğitimci Yazar Ramazan Kayan, Gazze’nin özgür olduğu günü görmek istediklerini söyledi.

254Das (6)254Das (5)254Das (4)254Das (3)254Das (2)254Das (1)

Tyuryt (2)Tyuryt (1)

Editör: Yakup Uğur