İl genelinde yürütülen sondaj çalışmalarını aralıksız sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, Kovancılar ilçesine bağlı Çaybağı Köyü’nün 15 yıllık su problemini ortadan kaldırarak vatandaşları suyla buluşturdu.

Sokak Hayvanları Barınma Alanında Çalışmalar Sürüyor
Sokak Hayvanları Barınma Alanında Çalışmalar Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Deprem sonrası üretilen afet konutları ve köy halkının yararlanacağı içme ve kullanım suyu kaynağının oluşturulmasıyla birlikte Çaybağı Köyü’ndeki su sorunu ortadan kaldırılırken, köyde yaşayan vatandaşlarımız için önemli bir imkan sağlanmış oldu.

Elazığ İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda, köy merkezine yakın bir konumda açılan sondaj kuyusunda, 140 metre derinlikte ve saniyede 8 Litre su kapasitesine sahip olan bir kaynak oluşturuldu.

Çaybağı Muhtarı Sezer Keten emeği geçenlere teşekkür etti.

İçme suyu projelerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecek olan Elazığ İl Özel İdaresi, 2025 yılı yatırım programında yer alan çalışmaları, belirlenen takvim doğrultusunda hayata geçirecek.