Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol oldu.

Milletvekili Gürsel Erol, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle alakalı açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol, Elazığ’da belediye başkanlığı seçimleri için ittifak yapılacağını ifade etti.

EROL: YERELDE İTTİFAK YAPARIZ

CHP Elazığ Milletvekili Erol açıklamasında, “Biz yerelde ittifak yaparız. Gerçekçi olalım. Bizim tek başımıza burada belediye alma şansımız var mı? Doğru bir aday ve doğru bir ittifak. Şöyle ki; ‘belediye başkanı illa benim partimin üyesi olacak’ iddiasında bulunursan benim partimde şu anda belediye alacak yok. Parti meselesi değil. Ben İYİ Partili, DEVA Partili olsun demiyorum. Bu başka bir şey. Diyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nden veya ittifaktan aday olacak kişinin Cumhuriyet Halk Partili olmasına gerek yok. Elazığ’ın kabul edeceği, Elazığ’a hizmet getireceği projeleriyle doğru adam. CHP’den olabilir, bizden aday olabilir. Veya şartları konuşuruz. Ama önce doğru aday. Elazığ’ın kabul edeceği doğru aday… İnanın belediye başkanlığı milletvekilliğinden daha önemli. Biz devlet protokolünde belediye başkanının üstüyüz. Biz yasama yönündeyiz. Ama belediye başkanları sonuçta siyasi sıfatta olsa da bir kamu kuruluşunu yönetiyor. Sizin 24 saat o kentte yaşayan vatandaşlarınızın hayatının düzenlenmesiyle ilgili becerisi, bilgisi, herkesin hayatını etkiliyor. Benim bir hatam, bir yanlışım Elazığ’ı çok etkilemez. Ama belediye başkanının bilgisi, becerisi, kapasitesi o şehirde yaşayan herkesi etkiler. Geçmişten bugüne söylüyorum. Bu dönem için söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

KPSS Başvuruları Başladı KPSS Başvuruları Başladı

EROL: ALT YAPI ÇALIŞMALARININ YAPILMASI DOĞRU BİR İŞ

Milletvekili Erol, “Gelmişiz 2023 yılına halen borular kanser hastalığı yayan eski borular. Alt yapı yeni yapılmaya başlamış. Bu Şahin Başkan döneminde asbestli borular Şahin Başkan döneminde yapılan bir şey değil. Geçmişten gelen ama 20 yıldır bu şehri AK Parti yönetiyor. Bu dönemde de yapılıyor. Bunun yapılması doğru bir iş. Ama eksik işlerde var. Bunlar kötü yapıldı demek yerine bu şehirde daha doğru ilerin ve daha doğru bir belediye başkanı çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. Yani yerel seçimde belediye başkanı; ideolojik bir tartışmanın içinde değil, Elazığ’a daha fazla hizmet edecek, vizyon katacak vizyoner bir adam olacak” şeklinde konuştu.