Eğitim öğretimde her geçen gün değişen ve gelişen sistemlere sadece öğrenciler değil eğitim kurumları da ayak uydurmak için çaba sarf etmeye devam ediyor.

Eğitimde öğrencilere daha iyi kaliteli bir eğitim vermek ve öğrencilerin hedeflerini daha iyi seçebilmeleri için 2019 – 2020 eğitim öğretim yılına hazır olan Delta Koleji Fen Ve Anadolu Lisesi’nin resmi açılış töreni düzenlendi.

240 kişilik öğrenci kapasitesi, profesyonel öğretmen kadrosu ve rehberlik servisleri sayesinde öğrencilerin sadece ders anlamında değil sosyal anlamda da yanında olmayı hedefleyen Delta Koleji Fen ve Anadolu Lisesi’nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Açılışa AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ il Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Protokol Üyeleri, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DEMİRBAĞ: ELAZIĞ’IMIZA ÖNEMLİ BİR KATKISI OLACAK.

Açılışta konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Önemli olan öğrencileri istediklerine göre yeteneklerine göre geleceğe hazırlamak. Bu bakımdan inşallah burası buna öncülük edecektir. Kendilerinin de ifade ettiği gibi 240 civarında öğrenci burada okuyacak. Yine 20 civarında öğretmen ve çalışan olacak. Dolayısıyla Elazığ’ımıza önemli bir katkısı olacak. Özellikle geleceğe kaliteli bir eğitim vermek suretiyle gençlerimizi donanımlı bir şekilde yetiştirmeli açısından da önemli bir görev infa edecek. Ben bu güzel kurumu Elazığ’ımıza kazandırdıklarından dolayı tekrardan teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ARSLAN: BİZLER EĞİTİM SİSTEMİNİN KALICI OLMASINI ARZU EDİYORUZ

Eğitim sisteminin kalıcı bir hale gelmesini arzuladıklarını vurgulayan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bizler eğitim sisteminin kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın Elazığ ziyaretinde ifade ettiği Meslek Lisesi tabanlı kişilerin istinatlarına göre eğitimini alabilecekleri bir sistemi arzuluyoruz. Ama maalesef bu sistemden uzaklaşıp, yapbozlarla eğitim sistemine devam ediyoruz. Bir yandan faaliyet göstermek isteyen kurslarımız maalesef kayıt dışı faaliyet yapmak zorunda kalıyorlar. Bir yandan da bu değişkenlikle beraber hem öğrencilerimiz hem velilerimiz ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Kaybeden kaybedilen zaman bizim. Kaybedilen öğrenciler bizim. Kaynaklar bizim umuyorum bu yanlışlıklardan tez zamanda dönülür. Ve tekrardan hak ettiğimiz eğitim sistemiyle gençlerimizin eğitimleri sağlanabilinir” diye konuştu.

GÜRTÜK: ELAZIĞ’IMIZIN EĞİTİMİNİ DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK İÇİN ÇABALIYORUZ

Elazığ’da eğitime dönük büyük yatırımların gerçekleştiğini ifade eden Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük, “Elazığ’ımızın eğitimini daha üst seviyelere çıkarmak için çabalıyoruz. Eğitim ordumuz gerek özel gerekse özel olsun en güzel şekilde birlikte güzel çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımızın artması içinde biz elimizden gelen gayret ve çabayı, desteği hep birlikte inşallah bu eğitim yuvalarımız, vatanımıza, milletimize, ülkemize çok güzel erdemli gençler yetiştirip, ileriye dönük çalışmalarımız hız almış bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

ORUÇ: EĞİTİM HER ŞEYDEN ÖNCE GÖNÜL İŞİDİR

Kolejin ideolojisine değinen Delta Koleji Yönetim Kurucu Müdürü Hayati Oruç, “Özel Delta Koleji Fen ve Anadolu Lisesi temel insani değerler doğrultusunda bu toprakların kültürünü özümsemiş. Evrensel duyarlı açıdan öğrenci merkezli bir eğitim anlayışını temsil etmektedir. Alanında yetkin yeniliğe açık, kendini mesleğine ve öğrencilerine adamış, öğretmenliği bir yaşam tarzı haline getirmiş güçlü öğretmen kadromuz ile öğrencilerimize kendi yönlerini bulmakta, kendi yönlerini çizmekte rehberlik edecek ve onlara yol gösterecektir. Biz her bireyin kendine özgü nitelikleri olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle her öğrencimizi kendi yetenekleri doğrultusunda geliştirmek, bilgi ve becerileriyle donatmak temel hedefimizdir. Eğitim her şeyden önce gönül işidir” diye kaydetti.