Türkiye'de Elazığ’ın da içinde yer aldığı 30 pilot ilde hayata geçirilecek, ilin en zeki çocuklarının 3 yıl boyunca eğitim alacağı "Deneyap Türkiye Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Teknoloji alanında öğrenci yetiştirme, eğitme amacıyla Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi 2020 başvuruları yakından takip ediliyor.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, ortaokul ve lise okul müdürleri katıldı.

Toplantının kapsamı ile ilgili bilgiler veren Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis, projenin önemli olduğuna dikkat çekti.

Bugün burada Gençlik Spor Bakanlığı Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle dene yap atölyelerin tanıtımını gerçekleştireceğiz bu teknoloji bakanlığıyla ortak protokoller desteğiyle yapılan projede özellikle burada ilkokul 4-5 sınıflar ortaokul 8 ve lise 9’uncu sınıflar hazırlık sınıfı öğrencilerimize yönelik bir sınav takvimi yayınladık. Bu sınavlarda takvimimiz 6 Ocakta son bulacak. Buradan velilerimize öğrencilerimize müdürlerimize okulları için bu sınava başvurmalarına ve başvuruda bulundurmalarını herkesten rica ediyoruz.

Atölyemizde neler var diye bahsedecek olursak siber güvenlik alnında robotik kodlama, nanoteknoloji gibi birçok alanda gençlerimiz 36 ay boyunca ücretsiz eğitim verilecektir.

Okul idarecilerine yönelik düzenlenen toplantıda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam, 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirme hedeflerine adım adım ilerlediklerini söyledi.

Milli teknoloji burs programımız var buda aslında 3 aşamalı bir program alanında burs veriyoruz bir girişimci adayı yetiştirme programımız burada lisede ve üniversitede girişimciliği hedefleyen ve girişimci olmak isteyen gençlerimiz 12 ay boyunca teknik firmalarımızla eğitimler veriyoruz amacımız gençlerimizin mezun olduğunda memlekete katma değerli bir girişimci olma arzusu. Bir gönüllü bursumuz var buda üniversitede 1 ve 2 sınıf öğrencilerimiz başvuru yapabiliyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine belirlenen 18 ilde öğrenim gören 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilecek. 6 Ocak 2020’de sona erecek başvuruların ardından öğrenciler 9 Şubat 2020’de yazılı sınava tabi tutulacak.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde gençler, 3 yıl boyunca ücretsiz robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji gibi alanlarda eğitim alacak.

Ayrıca öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı ve eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenen program hakkında detaylı bilgiye www.deneyapturkiye.org adresi üzerinden ulaşabilecek