Badem

Unutkanlıkla başa çıkabilmek için ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişlerden faydalanmak gerekiyor. Günde 10 adet badem, beyin yorgunluğunu önlemeye yardım eder.

Kuru üzüm

Çekirdekli kuru üzümü, günde 1 avuç kadar tükettiğinizde, beyin sağlığını korur, yorgunluk oluşmasını önler, beyin fonksiyonlarının gelişimini artırmada ve hafıza zayıflığının giderilmesi konusunda yardım eder. Kuru üzümün tam bir fayda sağlayabilmesi için çekirdekleriyle tüketilmesi gerekir.

Ananas

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, C vitamini düzeyi en yüksek çıkan kişilerin IQ ve hafıza test sonuçları da belirgin bir şekilde daha yüksek çıkmıştır. C vitamini açısından en değerli diyebileceğimiz besinlerden biri ananastır. Yoğun antioksidan içeren ananas meyvesi, beynin daha zinde olması için en önemli C vitamini kaynakları arasında yer alır.

Balık

Beyin yorgunluğunu önlemek için sık sık balık tüketmeye özen gösterin. Haftada en az 3 defa balık tüketmek beynin 3 kat daha iyi çalışmasını destekler ve yorgunluğu önlemede birebirdir.

Elma

Elma, beynin daha rahat çalışması ve zinde olması için günlük olarak tüketilmelidir. Ayrıca, uyku esnasında da beynin daha sağlıklı bir şekilde dinlenmesini sağlar.

Karanfil

Gün içerisinde beyninizi en yorgun hissettiğiniz zamanlarda, 1 adet tane karanfil çiğnemeniz hem iştah kontrolünüz hem de beyin yorgunluğunuzun giderilmesinde etkili olacaktır.