Hamburg Savaş Alanına Döndü

G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Hamburg’da sayıları 100 bini bulan küreselleşme karşıtı gruplar yolları kapattı, barikatları, araçları ateşe verdi.

Hamburg Savaş Alanına Döndü

Almanya'da G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Hamburg kentinde polisin sert müdahalede bulunduğu Schanzenviertel semtindeki Schulterblatt Caddesi kısmen kontrol altına alındı.

Göstericilerin kurdukları barikatları ateşe verdiği Schulterblatt Caddesi'ne tehlikenin büyüdüğü gerekçesiyle çok sayıda polisin yanı sıra ağır silahlı güvenlik birlikleri sevk edildi.

Ağır silahlı ekipler, göstericilerin polise saldırmak üzere molotofkokteyli gibi malzemelerin temini için hazırlık yaptığı bilgisini edinerek eylemlerin merkezi Schulterblatt'taki protestoculara müdahale etti. Ayrıca güvenlik birlikleri caddede bulunan evlere girdi, binaların çatılarında konuşlandı.

Tazyikli su ve biber gazı kullanarak kendilerine taş ve şişe atan göstericileri dağıtan polisler, protestoculardan bazılarını gözaltına aldı. Göstericilerin birçoğu ise yan sokaklara kaçtı.

Müdahalenin ardından polis, caddenin kısmen kontrol altına aldığını duyurdu.

Schanzenviertel bölgesinde kimi saldırganlar küçük gruplar halinde çevreye zarar vermeyi ve mağazaları yağmalamayı sürdürdü.

Protestocular daha sonra Schlump semtinde barikatlar kurdu ve polise saldırdı. Polis, bu bölgede trafiği kapatarak göstericilere müdahalede bulundu.

Polisin gazetecilere yönelik tutumuna eleştiri

Bu arada, bazı gazeteciler sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda, polisin kendilerine yönelik davranışlarını eleştirdi.

Bild gazetesi muhabiri Frank Schneider, polisin doğrudan gazetecilere saldırdığını belirtti.

Bazı gazetecilerin akreditasyonu iptal edildi

Öte yandan, G20 Liderler Zirvesi'ni takip etmek isteyen bazı gazetecinin, güvenlik nedenleri dolayısıyla akreditasyonunun iptal edildiği bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137