Türkiye'ye Haber Verdi Sonra Vurdu

Rusya, Suriye'deki DEAŞ hedeflerine Cruise füze fırlattı. Moskova, operasyon gerçekleşmeden önce Türkiye, ABD ve İsrail'e haber verdi.

Türkiye'ye Haber Verdi Sonra Vurdu

Akdeniz'deki Rus savaş gemileri ve denizaltılardan terör örgütü DEAŞ hedeflerine Cruise füzesi fırlatıldı. Füzenin Suriye'nin tarihi kenti Palmira çevresindeki DEAŞ hedeflerine fırlatıldığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'deki Rus donanmasına ait Amiral Essen fırkateyni ve Krasnodar denizaltısı, Kalibr kruz füzeleriyle Palmira bölgesindeki DEAŞ hedeflerini vurdu.

"4 FÜZE İLE TÜM HEDEFLER VURULDU"

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "Akdeniz'in doğusundaki Amiral Essen fırkateyni ve Krasnodar denizaltısından Suriye'nin Palmira bölgesindeki DEAŞ hedeflerine 4 Kalibr kruz füzesi fırlatıldı ve tüm hedefler vuruldu" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE'YE BİLGİ VERDİK"

Açıklamada, fırlatma işlemleriyle ilgili Türkiye, ABD ve İsrail ordusu komutanlarına etkileşim kanalları ile derhal bilgi verildiği de aktarıldı.

Açıklamaya göre, Palmira'nın doğusunda bulunan hedeflerde ağır teçhizatlar ve Rakka'dan sevk edilen çok sayıda militan vardı. (kaynak: haberler.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137