Taş kömürü satışından şubatta 25,5 milyon lira gelir sağlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından şubat ayında satılan 56 bin 285 ton taş kömüründen 25 milyon 571 bin lira gelir sağlandı.

Taş kömürü satışından şubatta 25,5 milyon lira gelir sağlandı

"Kömür kent" olarak bilinen Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK )bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü, demir çelik fabrikalarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri kapsamında üretimin 30 Mart 2020'de durdurulmasının ardından ocaklarda tamir, bakım, su hatları ve gaz kontrolü yapıldı, 1 Haziran'da normalleşme dönemine girilmesiyle üretim faaliyetlerine yeniden başlandı.

Kurum, şubat ayında 56 bin 285 ton kömür satarak 25 milyon 571 bin lira gelir elde etti.

"Bu kentin değerli kömürü sadece burada yaşayanlar için değil ülke için de çok önemli"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, kömürün kent ve ülke için vazgeçilmez bir değere sahip olduğunu söyledi.

Bu bilinçle madencilerin üretime devam ettiklerini belirten Yeşil, "Taş kömürünün nasıl bir değere sahip olduğunun farkındayız ve ekonomiye kazandırılması görevini madenciler olarak en iyi şekilde yerine getirmek için mücadele veriyoruz. Bu kentin değerli kömürü sadece burada yaşayanlar için değil ülke için de çok önemli. Buradan ne kadar kömür çıkartabilirsek, üretimi ne kadar çok artırabilirsek ülke ekonomisine o kadar katkı vereceğimizi biliyoruz." diye konuştu.

"Satış grafiğimizin istenilen düzeyde artacağına inanıyoruz"

Yeşil, COVID-19 salgınının tüm dünyada çalışma düzenini etkilediğine işaret ederek, "Bu sürece rağmen madenci kardeşlerimiz gerekli tedbirleri alarak ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı, yapmaya da devam ediyor. Madenciler, yer altı zenginliğimizi ülkemize kazandırmaya çalışıyor. Bizler günden güne satış grafiğimizin istenilen düzeyde artacağına inanıyoruz. Çok uzun yıllardır mesleğini layıkıyla yapan madenciler, bundan sonra da ülkesine kazandırmak için çalışmaya devam edecektir." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137