Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ın katılımıyla Malatya’da düzenlenen bölge istişare toplantısında, Elazığ basını da güçlü şekilde temsil edildi.

Toplantıda yerel ve dijital medyanın geleceği, resmi ilan gelirleri ve sektöre yönelik destekler masaya yatırıldı.

Bik Toplanti 4

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya Elazığ’ın yanı sıra Adıyaman, Tunceli ve Sivas’tan resmi ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip gazete ve internet haber sitesi temsilcileri katıldı.

Elazığlı medya kuruluşlarının temsilcileri de toplantıda sektörün sorunlarını, beklentilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Yarımtepe’de Sulama Suyu Tesisi’nde Çalışmalar Sürüyor
Yarımtepe’de Sulama Suyu Tesisi’nde Çalışmalar Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Bik Toplanti 2

Toplantıda konuşan BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik desteklerin yılsonuna kadar uzatıldığını belirterek, bölge basınının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Çay, Malatya Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan süreli yayınlara 2025 yılı boyunca resmi ilan ve reklamlar aracılığıyla yaklaşık 183 milyon liralık kaynak aktarıldığını, 2026 yılının ilk döneminde ise bu rakamın 102 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Dijital dönüşüm sürecinin medya sektörü açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çay, internet haber sitelerinin resmi ilan sistemine dahil edilmesiyle yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Bik Toplanti 1

Toplantıda ayrıca medya kuruluşlarının finansman imkanlarının geliştirilmesi, gazetecilerin mesleki eğitimleri ve iletişim fakülteleriyle yürütülen ortak çalışmalar da ele alındı.

Programın sonunda Elazığ’dan katılan basın temsilcileri başta olmak üzere bölge medya mensuplarının görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantı, karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bik Toplanti 4