38. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Elazığ’da program düzenlendi.
Esnaf Birliği Odası’nda düzenlenen program kuranı kerim tilavetiyle başladı.
Programa Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Akedemisyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, STK Temsilcileri, kamu kurum müdürleri, esnaflar ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Edebiyatı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ulalucan katılımcılara ahilik anlayışının önemini anlattı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, ahilik kültürünün tekrardan yeşertilmesi gerektiğini belirtti.
Ahilik geleneği önemlidir diyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, “Odalarımız bizim kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarımızdır ama aynı zaman da bir okul haline dönmesini temenni ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından yılın ustası, kalfası ve çırağına şet giydirildi.
Program 15 Temmuz Demokrasi meydanında mehteran takımı gösterimi ve ardından pilav ikramı ile son buldu.












