İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM ve Siber Şube Müdürlüklerince, Başsavcılık talimatıyla yürütülen teknik ve fiziki takipler, tanık ifadeleri ve ihbarlar doğrultusunda operasyon düzenlendi.
12 ilde 38 şüpheli ve 54 adrese yönelik operasyon
“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “fuhuş”, “müstehcenlik” ve “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya satın almak” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde 38 şüpheliye yönelik 38 adreste çalışma yapıldı.
İstanbul’da faaliyet gösteren 10 işletme ve 6 dernek olmak üzere toplam 54 iş yeri, ev ve dernekte arama, yakalama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında İstanbul’da 20, Ankara’da 4, Ordu’da 1, İzmir’de 2, Elazığ’da 1, Çanakkale’de 3, Balıkesir’de 1, Aydın’da 1, Kırşehir’de 1, Iğdır’da 1, Antalya’da 2 ve Hatay’da 1 şüpheliye yönelik işlem yapıldı.

Uyuşturucu ve kaçak alkol ele geçirildi
Operasyonlarda 25 gram toz ve hap halinde uyuşturucu ve uyarıcı madde, 10 gram kokain, 9 gram esrar, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 10 sentetik hap, 7 enjektör ve iğnesi, 2 bin şişe kaçak alkol, 1 ruhsatsız tabanca, 5 kamera kayıt cihazı ve 26 cep telefonu ele geçirildi.
Operasyon sonucunda 26 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Öte yandan bir işletmenin ruhsat faaliyetine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle mühürlendiği öğrenildi.
Soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğü bildirildi.






