Elazığ’da EYP ile mücadele kapsamında, risk oluşturabilecek malzemelerin kontrolü ve amacı dışında kullanımının önlenmesine yönelik denetimler devam ediyor.

Okul Servis Sürücülerine Trafik Eğitimi
Okul Servis Sürücülerine Trafik Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda, il genelinde faaliyet gösteren gübre dağıtıcıları ile tüp bayileri, ilgili kurumların yer aldığı komisyon tarafından denetlendi. Denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Defterdarlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi personeli katıldı.

1Fd27Fb5 58Bf 4D74 9D5E 9F84150321E6

Gerçekleştirilen kontrollerde iş yerlerinin ilgili mevzuata uygunluğu incelenirken, gübre dağıtıcılarına yönelik denetimlerde ürünlerin kayıt ve izlenebilirliğine ilişkin hususlar da kontrol edildi.

Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden gübrelerin üretim aşamasından son kullanıcıya kadar olan tedarik zinciri boyunca izlenebilirliği sağlanıyor.

EYP ile mücadele kapsamında yürütülen denetimlerin, ilgili kurumların koordinasyonuyla düzenli olarak sürdürüleceği bildirildi.

72Bfd3B6 6D5D 41Bd 9B5F 9D32238Cfdab