Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen MEB Canva Tasarım Laboratuvarlarının açılışı, Erzurum’da düzenlenen ve pilot illerin çevrim içi katılım sağladığı ortak programla gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde belirlenen 10 pilot ilden biri olan Elazığ da bu önemli eğitim ve teknoloji projesinde yerini aldı.
2 Kasım’da Erzurum merkezli gerçekleştirilen açılış programına, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan MEB Canva Tasarım Laboratuvarından çevrim içi bağlantıyla katılım sağlandı.

Programda İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Yeğitek Şube Müdürü Metin Batur, Proje Koordinatörlerimiz, öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek bu anlamlı açılışın heyecanını paylaştı.
Programda yapılan konuşmalarda; dijital dönüşümün eğitimdeki önemi, öğretmenlerin teknolojik yeterliliklerinin geliştirilmesi ve öğrencilerin teknolojiyi yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten bireyler olarak yetiştirilmesinin önemi vurgulandı.
Eş zamanlı gerçekleştirilen açılışla birlikte Elazığ’daki laboratuvar da eğitim camiamızın hizmetine sunuldu.
Elazığ İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuvar; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve eğitim paydaşlarımızın dijital becerilerini geliştirebilecekleri, fikirlerini tasarıma ve tasarımlarını somut ürünlere dönüştürebilecekleri yenilikçi bir öğrenme ortamı sunacak.





