Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Merkez Oymaağaç Köyü’nde operasyon düzenledi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu maddeler ve tabanca fişekleri ele geçirildi.
Operasyonda yapılan aramalarda 1.256 kök kenevir bitkisi, 23 bin 680 gram kubar esrar, 50 gram toz esrar ve 43 adet 9x19 milimetre tabanca fişeği bulundu.

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Olay yerinden kaçmaya çalışırken jandarma ekiplerince yakalanan 2 şüphelinin yanı sıra, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen ve Diyarbakır’da bulunduğu tespit edilen 2 şüpheli de Elazığ ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıklarının koordineli çalışmaları sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.
Adli işlemleri tamamlanan 4 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
Güvenlik güçlerinin vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, gençlerin ve toplumun uyuşturucunun zararlarından korunması amacıyla yürüttüğü çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında teknolojik imkânlar ile modern takip ve gözetleme sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığı, uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam ettiği bildirildi.





