10 Mayıs tarihinde Muratçeşme Mahallesi Şehit Sadık Bezer Parkı’nda meydana gelen olayda, henüz 15 yaşındaki Abdülbaki Demirel, kendisinden yaşça büyük iki kişinin saldırısına uğradı. İddiaya göre çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Abdülbaki Demirel ve bir arkadaşı bıçaklandı. Ağır yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşanan acı olayın ardından Elazığlı Demirel ailesi büyük bir yasa boğuldu. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntüler kamuoyunda infiale neden olurken, olayla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Acılı baba Cevdet Demirel, oğlunun hiçbir suçu olmadığını belirterek yaşanan vahşetin ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Baba Demirel, oğlunun arkadaşını korumaya çalışırken saldırıya uğradığını ifade ederek, “Oğlum kaçmaya çalışırken arkadan takip edilip defalarca bıçaklandı. Bu bir kavga değil, vahşettir. Başka ailelerin canı yanmasın diye bu suçların çok ağır cezaları olmalı” dedi.

Öte yandan baba Demirel, olayın ardından tehdit mesajları aldığını da açıklayarak yetkililerden destek istedi.
Türkiye genelinde artan akran şiddeti tartışmalarını yeniden gündeme taşıyan olay, Elazığlı bir ailenin evladını toprağa vermesiyle sonuçlandı. Henüz hayatının baharında olan Abdülbaki Demirel’in ölümü, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın yargı süreci devam ederken, aile sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.






